Cadierbaren, Tjoget och A Bar Called Gemma – de är några som hamnar i topp när Falstaff listar årets bästa barer i Sverige.
Den 28 november presenterade det internationella mediehuset Falstaff Sveriges bästa 50 barer under en gala på Grand Hôtel Stockholm. I topp tio hamnade Stockholmsbarerna Cadierbaren, Tjoget, A Bar Called Gemma, Le Hibou, Röda Huset, Othilia, Stjärtilleriet, Bar Bruno, Gondolen och Bar Afterglow. Dessutom offentliggjordes vinnarna i fyra barkategorier samtidigt som Björn Frantzén blev Årets gastronomiska person 2026.
– Sverige och särskilt Stockholm håller en mycket hög nivå i ett internationellt perspektiv. Bar- och cocktailscenen utmärks av stor kreativitet, teknisk precision och en förmåga att snabbt ta till sig och vidareutveckla globala influenser, säger Tove Oskarsson Henckel, nordisk redaktör på Falstaff, i ett pressmeddelande.
I de fyra barkategorierna utsågs Le Hibou på Bank Hotel till årets bästa hotellbar och Cadierbaren på Grand Hôtel till den bästa amerikanska baren. Årets bartender gick till Erik Andersson (Röda Huset) och Årets rookie till Embla Trygg (A Bar Called Gemma).