Valet 2018 - partiernas valvakor i Stockholm

Söndagen den 9 september 2018 är det dags, Sverige går till val. Klockan 20.00 stänger vallokalerna runt om i landet, och då är det dags att räkna röster. Kanske går du traditionsenligt ut och äter, hem och myser eller så går du och ditt sällskap mot en valvaka. För att göra det så enkelt som möjligt för dig har vi samlat alla partiers valvakor i Stockholm, vart går du?

Centerpartiet
Centerpartiet kommer att husera på hotell Haymarket by Scandic beläget på Hötorget mitt i centrala Stockholm. Hit är du välkommen från klockan 19.00, men anmälan är obligatorisk. Anmäl dig via hemsidan.

Feministiskt Initiativ
Det feministiska initiativet håller till i Bryggarsalen strax intill Odenplan i Vasastan. Här är du välkommen att följa röstningen från och med 18.00, och för 100 kronor från du en falafelrulle. Biljetter via hemsidan.

Kristdemokraterna
Det eminenta hotellet At Six på Brunkebergs torg i Stockholm är värdar för Kristdemokraternas valvaka. Här serveras en buffé mellan 19-20.30, dörrarna öppnar klockan 18.30.

Liberalerna
Liberalerna håller till på Södermalm på Clarion Hotel Stockholm. Hit är du välkommen från klockan 19.00 och för 100 kronor får du en wrap och ett glas vin eller en öl (även alkoholfria alternativ finns). Det kommer även att finnas en bar öppen för den som vill beställa en drink. Föranmäl dig via Liberalernas hemsida.

Miljöpartiet
Det gröna partiet hittar du på Nalen mitt i city. Dörrarna öppnar klockan 18.00 och här serveras en vegetarisk buffé för 300 kronor. Anmälan görs via hemsidan.

Moderaterna
Moderaterna öppnar dörrarna till sin valvaka på Scandic Continental intill Centralstationen klockan 19.30. Här har du möjlighet att vara i närvaro av Sveriges nya stadsminister om det går riktigt bra för partiet.

Socialdemokraterna
Om du vill vara med och se om Socialdemokraterna blir största parti även i detta val kan du göra det på Färgfabriken i Liljeholmen. Biljetterna hittar du på deras hemsidan vilket inkluderar inträde, mat och kaffe.

Sverigedemokraterna
Plats okänd.

Vänsterpartiet
Debaser Strand i Hornstull hittar du Vänsterpartiet. Här kan du följa livesändningen på TV, och du är välkommen att äta middag på Bar Brooklyn till ett självkostnadspris klockan 19-22.

Övriga tips

Sportbaren Pitcher's i Hornsberg kör en öppen valvaka med hamburgare och country-style fries för 149 kronor. Klockan 20-01.30.

Urban Deli Nytorget kan man följa valet på storbildsteve klockan 20-23. Från klockan 17 till 20 blir det DJ-spelning.