Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Penny & Bill

4,3 • 3 recensioner
Penny & Bill

Penny & Bill på Grev Turegatan hämtar inspiration från cocktailkulturen i USA och serverar rätter i förrättsstorlek i en smakinriktad kombination. Baren, som drivs av Henrik Norström från Lux restauranger tillsammans med cocktailmästaren Johan Evers, arrangerar även återkommande events i glad hemma-hos-miljö med internationell atmosfär.

Penny & Bill stoltserar med epitetet "en av Stockholms första gastrobarer". Här skapas cocktails av bartenders som har utsetts till några av världens bästa, men också ambitiösa maträtter i förrättsstorlek. Drinklistan är indelad i åtta kategorier, såsom lätt, friskt eller elegant, anpassat efter olika tillfällen och tid på kvällen. Resultatet består av nyskapande kreationer med hållbarhetstänk och ”no waste” som ledord.

Från det öppna köket erbjuds fusion-inriktade rätter i förrättsstorlek med svenska, amerikanska och asiatiska influenser, presenterade på otraditionellt vis tillsammans med drinkarna. Även här tänker man hållbart och smakrikt. Förkomponerade "foodtails" (mat och cocktails i kombination) erbjuds, men det går också bra att välja fritt eller bara ta en öl. Dagtid serveras Asieninfluerad lunchmeny med ramen, poké och trerätterslunch som passar affärsmöten.

Den mingelvänliga lokalen är klassiskt inredd med mycket grönt och cognacfärgat läder, mässing och trendig terrazzo. Hit hittar vänner, dejtande par och givetvis kollegor på AW – huset rymmer även ett kontorshotell. Håll även koll på Penny & Bills Instagram efter återkommande events, såsom drinkskolor och fester med musik och hemma-hos-känsla.

Se även Lux Dag för Dag, EAT, B.A.R., Open CaféThe Bakery

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Gustav L.

Testade deras drinkar och herre vad bra de var.

Fredrik J.

Bara varit inne en snabbis på en drink men den kändes väl genomtänkt. Kul koncept.

Charlotte R.

Var här en kortis här om veckan, riktigt goda drinkar, bra mat och kul koncept. Hög standard på servicen vilket givetvis höjer helhetsupplevelsen. Kan tycka att det var aaaningens pricy för mängden mat man fick, men kommer absolut komma tillbaka!

Så tycker pressen

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2017-04-21

“Krogkommissionen applåderar restaurangens tillåtande attityd: här kan man boka bord för åtta personer en helgkväll och bara beställa drinkar. Eller bara äta utan att dricka en enda drink.”