Svarta Hästen Schackbar

5,0
4 betyg
Vinbar
Svarta Hästen
5,0
4 betyg
Svarta Hästen i en mening: Vinbar med fokus på schack.
Antal sittplatser: 20

Svarta Hästen, belägen i Laroys källare, är Stockholms första vin- och schackbar. Här erbjuds en lugnare typ av krogmiljö för den som med ett glas vin i handen vill utveckla sitt schackspel, eller bara utforska barens unika vinlista. 

Bakom Svarta Hästen står Joel Ighe, en väletablerad nattklubbschef som vill fylla tomrummet för den som både gillar utelivet och att stimulera hjärnan. Såväl erfarna schackspelare som noviser är välkomna, och den som vill ta spelandet till nästa nivå kan boka en personlig schacktränare.

Det går även bra att komma till Svarta Hästen och bara ta ett glas vin i avkopplande miljö. Vinlistan är skapad av sommelier Calle Stuborn, som inte bara har koll på vin utan också är en hejare på schack. Oavsett om du föredrar klassiska franska viner eller lite knasiga naturviner hittar du något nytt att prova. 

Lokalen rymmer 20 platser för spel vid de specialdesignade rödvita schackborden, samt ett par stolar i baren tillägnade drop-in. I linje med Svarta Hästens passion för vin pryds väggarna av vinflaskor från distrikt och länder världen över. 

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Svarta Hästen Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
4

Recensioner av Svarta Hästen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Klockrent ställe!

Supermysigt och fräscht ställe med trevlig personal och härlig vibe!
Sjukt kul koncept. 👏

Snygg bar, magisk vinlista och alltid framdukade schackbräden - ungefär det bästa av allt :-)

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
4

Representerar du Svarta Hästen Schackbar?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Svarta Hästen Schackbar?

Vi har klassificerat Svarta Hästen som:

  • Vinbar

Var ligger Svarta Hästen Schackbar?

Svarta Hästen Schackbar ligger på Biblioteksgatan 21, 114 35, City, Östermalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 200m).