Här hittar du Stockholms bästa moules

Här hittar du Stockholms bästa moules

Vitvinskokta musslor är en favorit bland många stockholmare och en självklarhet på brasseriemenyer runt om i Europa. Oavsett om du föredrar "moule marinières" med frasig baguette eller "moules frites" med friterad potatis och aioli är det lätt att få begär för de läckra musslorna. Därför har vi scoutat restauranger i Stockholm som är kända för sina goda moules. Från franska små krypin till belgiska ölbarer och välfyllda saluhallar – här hittar du Stockholms bästa musslor.

Innehållsförteckning
  1. Stockholms bästa moules
    1. La Belle Epoque – Signaturrätt med variation
    2. Pressklubben – Moules och belgisk öl
    3. Akkurat – Poppis sedan 90-talet
    4. Musslan – Given plats i sammanhanget
    5. Belgobaren – Belgiskt tema
  2. Saluhallar
    1. Fiskeläget – Traditionellt och innovativt

Stockholms bästa moules

Bistro La Belle Epoque – Musslor
Bistro La Belle Epoque
Bistro La Belle Epoque – Musslor
Bistro La Belle Epoque
Bistro La Belle Epoque – Musslor
Bistro La Belle Epoque
Bistro La Belle Epoque – Musslor
Bistro La Belle Epoque
Bistro La Belle Epoque – Musslor
Bistro La Belle Epoque
Bistro La Belle Epoque – Musslor
Bistro La Belle Epoque

La Belle Epoque

Signaturrätt med variation

Hotel Kung Carls nordfranska bistro La Belle Epoque har musslor som signaturrätt. Här serveras de på flera olika sätt med smaker från hela världen, men för traditionalisten finns givetvis både moules frites och moules marinières. Den som vill ha lite av varje kan beställa in ett fat med olika typer av moules.

Pressklubben

Hemsida

Moules och belgisk öl

Syskonrestaurangerna Duvel och Pressklubben på Vasagatan är kända både för sina musslor och för sin belgiska tappöl. Musslorna har en egen liten sektion på menyn och kan antingen beställas in som förrätt eller som huvudrätt. I den senare ingår pommes frites och majonnäs.

Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang
Akkurat Bar & Restaurang – Musslor
Akkurat Bar & Restaurang

Akkurat

Poppis sedan 90-talet

Ett stenkast från Slussen ligger Akkurat som sedan 90-talet har varit populärt för sitt digra öl- och whiskyutbud, och för sina musslor. Idag omfattar menyn flera varianter som spänner mellan klassiska tolkningar och mer experimentella med såväl asiatiska som heta chilismaker.

Musslan

Hemsida

Given plats i sammanhanget

Sedan 1996 har Musslan etablerat sig som en bar och skaldjursrestaurang att räkna med. Här serveras flera olika varianter av musslor – utöver klassikerna marinières och à la crème hittar man också smakkombinationer som lime, citrongräs, chili och koriander. Musslorna serveras även på syskonkrogen Wasahof precis intill.

Belgobaren

Hemsida

Belgiskt tema

På Belgobaren är det belgisk stil som gäller i både interiör och mat- och dryckesutbud. Temat till trots är det svenska, ekologiska musslor från västkusten som serveras, men smakerna och rätternas komposition hämtas från den flamländska regionen. Provençale, Trappist, Pepparrot, Morney... Här smaksätts musslorna på en mängd olika sätt, men gemensamt för dem är att de kokas med vitt vin, selleri, gul lök, vitlök, purjolök, morötter och timjan och serveras med pommes frites.

Saluhallar

Fiskeläget

Traditionellt och innovativt

På nedervåningen i Hötorgshallen ligger Fiskeläget som är inne på tredje generationen. Utöver färdigmat och catering har de gjort sig kända för sin trevliga matbar på plats och för den färska fisken som man kan köpa med sig hem. I matbaren kan man testa Fiskelägets Moule, en specialitet som erbjuds med både traditionella och innovativa smaker.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;