Escape rooms i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Att självmant försätta sig i en situation där man sätts på prov, med målet att kunna ta sig ut ur ett rum, är en aktivitet som blivit mer och mer populär de senaste åren. Nedsläckta gångar, zombieapokalypsen, kluriga mordgåtor och spöken är exempel på sådant som du kan komma att utsättas för i dessa rymningsspel – allt för att du ska få känna på hur det skulle vara att uppleva ett skräckscenario på riktigt. Här guidar vi till escape rooms i Stockholm.

Questrooms

2 adresser

Internationellt real-life fenomen

Känn dig som en del av ett pågående datorspel! Hos Questrooms har man som deltagare en timme på sig att ta sig ut ur ett låst rum, och allt man har som verktyg är sin egen list. Samla laget och sätt igång!

Escape Stories

Vasagatan 27, Norrmalm/City

Lista ut ledtrĂĄdarna

Ta med ditt sällskap till Escape Stories vid Norra Bantorget i Stockholm. Här väntar en spännande och interaktiv upplevelse som passar både stora och små. Alla äventyr är fyllda med pussel, mysterier och gåtor som måste lösas under 60 minuter.

Escape Rooms Sweden

Norrlandsgatan 26, Norrmalm/City/Östermalm

Samarbeta fram lösningen

Här gäller det att arbeta i team! Lös ledtrådar, hitta de gömda nycklarna och slå ihop era kloka huvuden för att klura ut ett sätt att ta er ut. Denna rymningslek passar såväl kollegor som vänner och familj och är ett utmärkt sätt att lära känna varandra, och sig själv, bättre.

PaniQ Escape Room

Gästrikegatan 17, Vasastan

Panik-scenarier

Här har man skapat skräckinjagande miljöer med olika teman. Du kan till exempel befinna dig i den berömda scenen från filmen "Saw", mitt i händelsernas centrum i "Natt på museet" eller kanske lösa mordgåtor med Sherlock Holmes. Vågar du anta utmaningen?

Escape Room Stockholm – Quezzle

Döbelnsgatan 12, City/Vasastan

Skräckblandad förtjusning

På Quezzle kan du och ditt sällskap njuta av ett riktigt roligt escape room som bjuder på skräckblandad förtjusning. Här ska ni med hjälp av olika ledtrådar ta er ut ur ett temarum, på max 60 minuter. Tillsammans i laget använder ni olika föremål som finns i rummet för att lösa gåtor och klura fram hur ni ska gå tillväga för att komma ut.