Guiden till minigolf i Stockholm

Har du inte riktigt kommit dig för att ta grönt kort än, eller tycker du helt enkelt att minigolf är en betydligt roligare aktivitet än vanlig golf? I Stockholm kan man spela minigolf året runt, då många ställen just satsar på minigolf inomhus. Aktiviteten passar lika bra för en dag med familjen, som för en turnering med kompisgänget eller dejten. På flera ställen kan man dessutom kombinera bangolfen med en trevlig middag eller fika – förslagsvis kan ju förloraren stå för notan. Så se till att stretcha höfterna, värm upp svingen och ta dig an 18 hål på någon av Stockholms minigolfbanor.

Utomhus

Golfbaren

4 adresser

Riktiga sommaroaser

Golfbaren har utomhusbanor på flera håll i Stockholm, som håller öppet under sommarhalvåret. Banorna ligger i lummiga miljöer, eller nära vatten, som bidrar till en extra mysfaktor på aktiviteten. Kombinera minigolfen med en middag i bistron, som bland annat serverar hamburgare, hot dogs och pizza. Eller varför inte slå er ned på uteserveringen med en kall öl eller ett glas bubbel i solen. Golfbaren hjälper gärna till med att styra ihop event och man arrangerar allt från möhippor och släktkalas till kickoff och sommarfester.

TantogÄrdens BGK

Skarpskyttegatan 6, Södermalm/Hornstull

VÀrd för VM 2011

Från tidig vår till sen höst håller Tantogårdens BGK öppet för säsongen. År 2011 stod banan värd för VM i minigolf, då banrekordet 21 slag sattes av tysken Marco Henning. I Tantolunden spelar du på samma 18-hålsbana, där du kan utmana vänner eller familj i en egen turnering. I kiosken kan ni ladda upp med kaffe, toast, glass eller snacks. Avrunda minigolfen med ett svalkande dopp!

HellasgÄrden

Ältavägen 101, Nacka

Mitt i naturen

Med start i mars kan man bege sig till Hellasgården för en runda bangolf. Ta med vännerna, familjen eller kollegorna på en turnering i minigolf och njut av spel på den nyrenoverade 18-hålsbanan. Klubbor och bollar går att hyra i receptionen.

Kanaans Bangolf

Kanaans väg 77

Banor med konstgrÀs

Kanaans Bangolf har funnits i Bromma sedan 1985. Därefter har banorna byggts om ett par gånger och numera är filtmattorna utbytta mot ett slags konstgräs. Banorna är byggda på ett sätt som gör att man kan spela på lätt eller svår nivå. Ta en fika eller glass i det intilliggande caféet före eller efter start. Bangolfen håller öppet varje dag från maj till augusti.

Inomhus

Golfbaren

Surbrunnsgatan 46, Vasastan

Komplett upplevelse

Ett besök på Swing by Golfbaren i Vasastan är en garanterad succé året om. Här kan såväl nybörjare som inbitna entusiaster få en trevlig stund på minigolfbanan. Vill man äta före eller efter spelandet kan man bege sig till restaurangen, som serverar både ambitiösa och enklare rätter. Blir man törstig under golfrundan erbjuds vätskepåfyllning i baren. Det mesta i lokalen är inspirerat av det amerikanska 30-talet, eran då minigolfen föddes. Swing by Golfbaren passar lika bra för en första dejt som för en afterwork eller kickoff.

Paradise Adventure Golf

Täby Centrum, Täby

I en djungelvÀrld

Kliv in i en exotisk djungelvärld på Paradise Adventure Golf i Täby Centrum där ni spelar på banor med teman som "Inca trail" och "Explorer". Med deras egen app är det enkelt att hålla reda på poängställningen genom den 1 500 kvadratmeder stora ytan.

O'Learys

Arenavägen 69, Johanneshov

Äventyrsgolf med tema Stockholm

Slå en putt genom Globen eller ta dig igenom Stockholm Stadion på så få slag som möjligt. Japp, på O'Learys i Tolv Stockholm spelar du nämligen äventyrsgolf på banor med tema Stockholm. Banan består av tolv hål som alla har olika svårighetsgrader. Här gäller endast drop-in, så ett tips till större sällskap är att komma i god tid. Om det är kö till äventyrsgolfen så kan man passa på att äta en bit mat, eller ta något att dricka i baren.