Mammut Bar i Gamla stan är en av E-Types krogar. Mammut Bar i Gamla stan är en av E-Types krogar.

Guiden till kändisarnas restauranger i Stockholm

Stockholm är en kändistät stad och det händer mer ofta än sällan att man skymtar ett känt ansikte som skyndar förbi en på gatan, sitter vid bordet bredvid en på restaurangen eller delar fyrsäte med en på tunnelbanan. Det finns även en drös kändisar som har begett sig in i krogvärlden och startat egna restauranger runtom i stan. Flera artister och skådespelare driver numera omtalade krogar i Stockholm, med olika inriktningar. För den som har en förkärlek till kändisvärlden, eller som bara vill äta en middag med stjärnglans, har vi här samlat restauranger som drivs av kändisar i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Kändisägda restauranger i Stockholm
  1. Aifur – Upplev vikingatiden i Gamla stan
  2. Sandhäxan & Strandhäxan – Fokus på riktigt goda mackor
  3. Mammut Bar – Rockigt i historiska lokaler
  4. Kale & Crave, La Perla & Un Poco – Musikalisk familj med matintresse
  5. 450 Gradi – Fotbollsstjärna som delägare
  6. Lily's Burger – Hollywoodglans
  7. Tegelbacken – Jurymedlem i Mästerkocken
  8. Lilla Ego – Ännu en jurymedlem i Mästerkocken

Kändisägda restauranger i Stockholm

Aifur

Hemsida

Upplev vikingatiden i Gamla stan

Martin Eriksson, mer känd under artistnamnet E-Type, har verkligen tagit tillvara på Stockholms gedigna vikingahistoria när han skapat konceptet till sin välkända restaurang Aifur. I hjärtat av Gamla stan har han skapat en gedigen och rustik restaurang i sann vikingaanda, som erbjuder besökarna en helhetsupplevelse när det kommer till såväl mat och dryck som till inredningen. Sådana här restauranger snubblar man inte direkt över, så om du är ute efter något unikt så är Aifur ett bra alternativ.

Sandhäxan Strandhäxan
Hemsida
Sandhäxan
@sandhaxan
Strandhäxan
@strandhaxan
Sandhäxan Strandhäxan

Fokus på riktigt goda mackor

Bakom Sandhäxan, som översatt till engelska fyndigt nog blir sandwich, står bland andra skådespelaren Erik Jerka Johansson. Hit kan du komma för att käka lunch, ta en bira eller plocka med dig något från deli-disken. Sandhäxans fokus är, inte helt överraskande, riktigt goda mackor som görs med inspiration från New Orleans. Bland utbudet hittar du även kaffe, öl, vin, ost och chark. Sommaren 2022 öppnade de även Strandhäxan – en sommarrestaurang vid Djurgårdsbron.

 • Gästrikegatan 13, Vasastan Djurgårdsbron, Djurgården
  Sandhäxan
  Gästrikegatan 13, Vasastan
  Strandhäxan
  Djurgårdsbron, Djurgården
 • Hemsida
 • Sandhäxan Strandhäxan

Mammut Bar

Rockigt i historiska lokaler

På Martin “E-type” Eriksons bar och restaurang i Gamla stan är det hemtrevlig stämning, rockig musik och ett schysst dryckesutbud som gäller – allt i historisk miljö. Utöver kall öl och drinkar kan man på Mammut Bar också få sig en enkel men vällagad bit mat. Ur högtalarna strömmar toner från band som Saxon, Hammerfall och Ramones. 

Kale & Crave Roslagsgatan La Perla Un Poco
Kale & Crave Roslagsgatan
kaleandcrave.se
La Perla
laperla-ingrosso.com/s-dermalm
Un Poco
unpoco.se
Kale & Crave Roslagsgatan
@kaleandcrave
La Perla
@laperla.ingrosso
Kale & Crave Roslagsgatan La Perla Un Poco

Musikalisk familj med matintresse

Familjen Ingrosso är inte bara duktiga på musik – de driver även flera restauranger i Stockholm. Bakom hälsorestaurangen Kale & Crave står Swedish House Mafia-medlemmen Sebastian Ingrosso tillsammans med musikerna Serhan Stojanov, Alessandro Lindblad och Viktor Hodell. La Perla, som även finns på Mallorca, drivs av "pappa" Ingrosso, Emilio, och hans fru Åsa. Även Un Poco tillhör klanen, där Emilios bror, farbror till Benjamin och Bianca Ingrosso, och även här Sebastian Ingrosso med Axwell står bakom spakarna.

 • Roslagsgatan 2, Vasastan Södermalmsallén 36-38, Södermalm Karlavägen 28, Östermalm
  Kale & Crave Roslagsgatan
  Roslagsgatan 2, Vasastan
  La Perla
  Södermalmsallén 36-38, Södermalm
  Un Poco
  Karlavägen 28, Östermalm
 • Kale & Crave Roslagsgatan
  kaleandcrave.se
  La Perla
  laperla-ingrosso.com/s-dermalm
  Un Poco
  unpoco.se
  Kale & Crave Roslagsgatan
  070-978 65 98
  La Perla
  08-120 513 36
  Un Poco
  08-611 02 69
 • Kale & Crave Roslagsgatan La Perla Un Poco

450 Gradi

Fotbollsstjärna som delägare

Den svenska fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist, som varit proffs i Italien när han spelade för Milan och Parma, hade länge letat efter ett mat- och dryckesprojekt att hoppa på när 450 Gradi dök upp. Under sin tid i Italien föddes intresset som till slut gjorde honom till delägare i denna populära pizzarestaurang. Många stockholmare anser att stans bästa pizzor serveras här och tar sig därför gärna ut till Lidingö för att njuta av de äkta napolitanska pizzorna.

Lily's Burger Hornsbergs strand Lily's Burger Nytorget
Lily's Burger Hornsbergs strand
lilysburger.com
Lily's Burger Nytorget
lilysburger.com
Lily's Burger Hornsbergs strand Lily's Burger Nytorget

Hollywoodglans

Skådespelarduon Joel Kinnaman och Mahmut Suvakci har mer gemensamt än sina roller i filmatiseringen av Snabba Cash – de två står nämligen även bakom den populära snabbmatskedjan Lily's Burger. De startade den första krogen på Kungsholmen, men finns nu också på Södermalm. På båda restaurangerna råder amerikanska diner-vibbar vad gäller både inredning och mat. Utöver de givna burgarna hittar du även milkshakes och chicken nuggets på menyn.

 • Hornsbergsstrand 47, Kungsholmen Södermannagatan 27, Södermalm
  Lily's Burger Hornsbergs strand
  Hornsbergsstrand 47, Kungsholmen
  Lily's Burger Nytorget
  Södermannagatan 27, Södermalm
 • Lily's Burger Hornsbergs strand
  lilysburger.com
  Lily's Burger Nytorget
  lilysburger.com
  Lily's Burger Hornsbergs strand
  08-656 90 06
  Lily's Burger Nytorget
  08-661 40 45
 • Lily's Burger Hornsbergs strand Lily's Burger Nytorget

Tegelbacken

Jurymedlem i Mästerkocken

Markus Aujalay är sedan länge en etablerad kock, men efter många års medverkan i Mästerkockens jury kan han nu även titulera sig som tv-kändis. Här har han sedan start stått sida vid sida med bland andra sommerlier Mischa Billing, Per Morberg och Leif Mannerström. Tegelbacken ligger i Seikoens gamla lokaler och serverar europeiska smårätter. Här finns även en vin- och cocktailbar samt en rosa lounge med drop-in-platser.

Lilla Ego

Ännu en jurymedlem i Mästerkocken

Stjärnkocken Tom Sjöstedt ersatte ingen mindre än Leif Mannerström som jurymedlem i Mästerkocken och bedömmer nu de tävlande tillsammans med Mischa Billing och Markus Aujalay. Kanske har det gjort honom mer känd bland folket, men hans restaurang Lilla Ego är sedan länge ett välbesökt vattenhål i Stockholm som är svårt att få bord på. Här serveras mat på hög nivå i en avslappnad, rustik och hemtrevlig atmosfär.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;