Guiden till restauranger runt Torsplan

Mellan Vasastan och Solna växer Stockholms nya stadsdel Hagastaden fram med tusentals bostäder och kontor. Självklart har området även ett spirande krogliv att utforska, dessutom bara en kort promenad från mysiga Hagaparken. Här listar vi restaurangerna att hålla koll på runt det pulserande kontorshuset Torsplan mitt i Hagastaden.

Restauranger i varje stadsdel:

Haga Bottega

"Gamla Italien i det nya Stockholm"

Detta ambitiösa, medelhavsinspirerade koncept ingår i Stockholm Krogbolag (Tennstopet, Vassa Eggen, Kommendören m fl) och hittas i anslutning till Carolina Tower. Haga Bottega erbjuder allt från frukost- och lunchbord till rätter att dela på som i Italien, och här finns även en bar där cocktails kombineras med lättare barmat - perfekt för en AW.

Omni

NÄgot för alla smaker

Ett tips till sällskapet med olika önskemål: Omni serverar allt från svensk husman till italienska pizzor och pastarätter. Här råder devisen att det ska vara snabbt, vällagat och gjort på bra råvaror. Bakom stället står en duo med lång erfarenhet inom restaurangbranschen, bland annat från Operakällaren.

Macelleria

Ett mÄste för livsnjutaren

Pane Vinos systerkrog Macelleria är det lätt att mötas upp över italienska favoriter och ta ett glas vin i gemytlig miljö. Här serveras allt från pasta till grillrätter, italienska pizzor och klassiska desserter som tiramisu och pannacotta. Passa även på att handla med dig lite delikatesser från restaurangens egen deli.

Sushi Yama Express

Sushi i farten

Sushikedjan Sushi Yama finns på flera håll och kanter i Stockholm och är dessutom miljömedveten. Filialen vid Torsplan har endast några få sittplatser och är därför ett extra bra takeaway-alternativ för den som jobbar eller bor nära.

Station Bistro & Bar

Lunch, catering och fest

Här serveras lunchrätter baserade på säsongens bästa råvaror. Menyn innehåller alltid kött, fisk och vegetariskt med influenser hämtade från olika delar av världen. Dessutom erbjuder restaurangen catering samt möjlighet till att arrangera fester och konferens i lokalen.

Panini

Snabbt och enkelt

På Torsplan hittar du en av Paninis största filialer. Här kan du plocka med dig färdigrätter i farten eller slå dig ner i en skön fåtölj och ta din frukost, lunch eller fika på plats.