Frankrike finns runt hörnet, på Östermalm. På kvarterskrogen Bobonne kan man äta fransk brasserimat utan att behöva åka till Paris. Här är det litet, intimt och klassiskt franskt; boeuf bourguignon, chèvre chaud och sniglar är givna inslag.
På Brasserie Bobonne presenteras menyn på en krittavla, och det handlar så klart om fransk husmanskost men också om franskinspirerade rätter efter säsong. En gång i veckan byter man nämligen ut stora delar av menyn för att kunna erbjuda fräscha råvaror. Förrätter, varmrätter och typiska franska desserter står till buds, liksom ett ordentligt utbud av franska viner, bland annat många på glas. Mönstrade golv, vita dukar, klädda stolar och öppet kök präglar den lika klassiska inredningen och atmosfären. Här lagar kockarna maten inför öppen ridå.
Till Brasserie Bobonne hittar både stockholmare och internationella gäster, vänner, stammisar, romantiska par, affärsbekanta och hungriga lunchgäster. Kanske trillar man in på en spontan middag mitt i veckan, går på en dejt eller planerar in ett besök under Stockholmsvistelsen. För den som gör ett lunchbesök serveras såväl dagens lunch (också den klassiskt fransk) som veckans rätter i stil med sallad, omelett och moules.