Brasserie Bobonne

3,5
2 betyg
$$$
Restaurang
Brasserie Bobonne
3,5
2 betyg

Frankrike finns runt hörnet, på Östermalm. På kvarterskrogen Bobonne kan man äta fransk brasserimat utan att behöva åka till Paris. Här är det litet, intimt och klassiskt franskt; boeuf bourguignon, chèvre chaud och sniglar är givna inslag.

På Brasserie Bobonne presenteras menyn på en krittavla, och det handlar så klart om fransk husmanskost men också om franskinspirerade rätter efter säsong. En gång i veckan byter man nämligen ut stora delar av menyn för att kunna erbjuda fräscha råvaror. Förrätter, varmrätter och typiska franska desserter står till buds, liksom ett ordentligt utbud av franska viner, bland annat många på glas. Mönstrade golv, vita dukar, klädda stolar och öppet kök präglar den lika klassiska inredningen och atmosfären. Här lagar kockarna maten inför öppen ridå.

Till Brasserie Bobonne hittar både stockholmare och internationella gäster, vänner, stammisar, romantiska par, affärsbekanta och hungriga lunchgäster. Kanske trillar man in på en spontan middag mitt i veckan, går på en dejt eller planerar in ett besök under Stockholmsvistelsen. För den som gör ett lunchbesök serveras såväl dagens lunch (också den klassiskt fransk) som veckans rätter i stil med sallad, omelett och moules.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Brasserie Bobonne Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2

Recensioner av Brasserie Bobonne

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

I 10 år har jag velat gå till Bobonne och i förrgår var det tillslut dags. Det var ett tag sen jag kikade in och de måste verkligen gjort en rejäl ombyggnad, för jag kände inte alls igen mig. Kändes även som de byggt ut, för nu hade de två...

·

En underbar kvarterskrog som levererar det bästa från Franska köket! Har framförallt ätit deras Boeuf bourguignon många gånger och de gör en av stan bästa. Personligt och liten lokal vilket gör det gemytligt. Bra ställe för en date exemp...

Så tycker pressen

Dagens Industri

· 18 av 25 · 2016-04-15

“Maten är oklanderlig, okomplicerad och fransk ut i fingerspetsarna.”

Aftonbladet

· 4 av 5 · 2011-09-16

“En sober liten krog med trivsam atmosfär. Det kunde ha varit Paris - men det är på Storgatan.”

SvD Krogguiden

· 5 av 6 · 2006-11-17

“Stockholmarna är att gratulera. Sedan några månader kan man få en prisvärd och genuin fransk restaurangupplevelse helt utan att använda passet.”

DN Krogkommissionen

· 4 av 5 · 2006-11-02

“Efter mycket snack och lite verkstad när det gäller husmanskostens återkomst är det en välsignelse att sätta sig till bords på Bobonne.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2

Representerar du Brasserie Bobonne?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Brasserie Bobonne?

På Brasserie Bobonne serveras bland annat:

  • Franskt
  • Europeiskt
  • Husmanskost

Vad kostar det att äta på Brasserie Bobonne?

Brasserie Bobonne ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Brasserie Bobonne?

Vi skulle beskriva stämningen på Brasserie Bobonne som mysig och lite lugnare.

Serverar Brasserie Bobonne lunch?

Ja, Brasserie Bobonne har lunchserveringar.

Var ligger Brasserie Bobonne?

Brasserie Bobonne ligger på Storgatan 12, Östermalm. I närheten ligger Nybroplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 250m).