Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Bobonne

4,0
1 recension

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Brasserie Bobonne

4,0
1 recension
Brasserie Bobonne

Frankrike finns runt hörnet, på Östermalm. På kvarterskrogen Bobonne kan man äta fransk brasserimat utan att behöva åka till Paris. Här är det litet, intimt och klassiskt franskt; boeuf bourguignon, chèvre chaud och sniglar är givna inslag.

På Brasserie Bobonne presenteras menyn på en krittavla, och det handlar så klart om fransk husmanskost men också om franskinspirerade rätter efter säsong. En gång i veckan byter man nämligen ut stora delar av menyn för att kunna erbjuda fräscha råvaror. Förrätter, varmrätter och typiska franska desserter står till buds, liksom ett ordentligt utbud av franska viner, bland annat många på glas. Mönstrade golv, vita dukar, klädda stolar och öppet kök präglar den lika klassiska inredningen och atmosfären. Här lagar kockarna maten inför öppen ridå.

Till Brasserie Bobonne hittar både stockholmare och internationella gäster, vänner, stammisar, romantiska par, affärsbekanta och hungriga lunchgäster. Kanske trillar man in på en spontan middag mitt i veckan, går på en dejt eller planerar in ett besök under Stockholmsvistelsen. För den som gör ett lunchbesök serveras såväl dagens lunch (också den klassiskt fransk) som veckans rätter i stil med sallad, omelett och moules.

Användarbilder på Brasserie Bobonne

Lägg till bild
Bli den första att lägga till en bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
20 feb 2015 · Uppdaterad

En underbar kvarterskrog som levererar det bästa från Franska köket! Har framförallt ätit deras Boeuf bourguignon många gånger och de gör en av stan bästa. Personligt och liten lokal vilket gör det gemytligt. Bra ställe för en date exemp... Visa hela »

Så tycker pressen

18 av 25 · Dagens Industri · 2016-04-15

“Maten är oklanderlig, okomplicerad och fransk ut i fingerspetsarna.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2011-09-16

“En sober liten krog med trivsam atmosfär. Det kunde ha varit Paris - men det är på Storgatan.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2006-11-17

“Stockholmarna är att gratulera. Sedan några månader kan man få en prisvärd och genuin fransk restaurangupplevelse helt utan att använda passet.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2006-11-02

“Efter mycket snack och lite verkstad när det gäller husmanskostens återkomst är det en välsignelse att sätta sig till bords på Bobonne.”

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.