Café Ekorren

3,5
2 betyg
$$
Restaurang
Café
Café Ekorren
3,5
2 betyg

Säsongsöppna Café Ekorren vid Biskopsudden ruvar på ett av Djurgårdens skönaste strandlägen. Låt dig inte luras av storleken på det hundraåriga lilla huset - på bryggan finns det gott om plats för den som vill fika, äta, bruncha eller ta ett glas vin i solen.

Med över hundra år på nacken har Ekorren blivit en riktig café-oas för hungriga och törstiga stockholmare som längtar bort från stadspulsen. Ekorren byggdes inför världsutställningen 1897 och idag har fiket förvandlats till både café och restaurang med fullständiga rättigheter och plats för mängder av gäster. Det lusthusliknande lilla huset har bevarats i sin gamla stil - på taket sitter den berömda ekorren kvar - men utomhus finns numera även en stor servering på bryggan med utsikt över båtarna och Stockholms inlopp. Ett populärt stopp för både flanörer och soldyrkare som suktar efter allt från lunch eller middag till en glass eller öl i solen.

Att komma oanmäld och få tag på något att äta eller dricka brukar med andra ord inte vara något problem - här finns sammanlagt 270 platser och en varierad meny. Perfekt för den som vill ta en fikapaus eller kanske en ordentlig lunch i grönskan. På menyn hittar man bland annat dagens lunch och klassiker som räksmörgås, stekt strömming och hamburgare, men även mindre rätter som smörgåsar och våfflor. Eller varför inte en affärslunch mitt i idyllen? Öppettiderna varierar beroende på vädret, så för den som vill vara säker på en stund i solen är det bara att pricka in soltimmarna. Ta en långpromenad om du inte är sugen på att åka bil eller buss.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Café Ekorren Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2

Recensioner av Café Ekorren

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Litet café vid Biskopsuddens Marina. Ett av få caféer på södra sidan av Djurgården.
Inget extraordinärt men funkar. Uteservering vid vattnet är alltid trevligt.

Trevligt läge, gott om sittplatser och prisvärd meny

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2

Representerar du Café Ekorren?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Café Ekorren?

Café Ekorren ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Café Ekorren?

På Café Ekorren serveras bland annat:

  • Europeiskt

Har Café Ekorren uteservering?

Ja, Café Ekorren har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Serverar Café Ekorren lunch?

Ja, Café Ekorren har lunchserveringar.

Är Café Ekorren barnvänligt?

Ja, vi har kategoriserat Café Ekorren som en restaurang som passar att ta med sig barnen till.

Var ligger Café Ekorren?

Café Ekorren ligger på Biskopsvägen 5, Djurgården.