Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Dalanisse

4,5
4 recensioner
Redigera Dalanisse

Dalanisse

4,5
4 recensioner
Redigera Dalanisse
Dalanisse

I Birkastan hittar du Dalanisse, en familjeägd kvarterskrog som serverar mat som ska passa alla sällskap och tillfällen. Här kan du bland annat äta svensk husmanskost och lite mer sydeuropeiska rätter.

Dalanisse har funnits på Vikingagatan i många år och här kan du äta såväl lunch som middag. Restaurangen ligger mitt i lugna Birkastan, en kort promenad från Sankt Eriksplans tunnelbanestation, och hit välkomnas vänner och bekanta, familjer och arbetskollegor för att äta och kanske ta ett glas i området. Tanken är att man ska känna sig som hemma. Menyn innehåller både klassiska och lite mer moderna smaker som passar de flesta smaklökar och tillfällen. Restaurangen har även en liten bar som serverar klassiska drinkar, vin och champagne. Här kan man till exempel beställa en fördrink eller något efter maten.

Middagsmenyn består av en hel del svenska klassiker, såsom toast skagen, köttbullar och andra husmansrätter, men också gratinerad chèvre, pasta och grillat. Till lunch erbjuds typiska lunchrätter som byts ut varje dag, men det finns även lunchrätter som serveras hela veckan. På somrarna kan man sitta och äta i solen på restaurangens uteservering.

Användarbilder på Dalanisse Visa alla

  • Lägg till bild
  • Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt – Bild från Dalanisse av Jessica K.
  • Köttbullar med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka – Bild från Dalanisse av Jessica K.
  • Bild från Dalanisse av Peter B.
  • Bild från Dalanisse av Peter B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
1 feb 2021

Nej men snälla! Ett fantastiskt ställe?

Jag vet inte om det är för att jag faktiskt gick dit efter att inte varit på restaurangbesök på otroligt lång tid eller om det alltid ger denna fantastiska känsla efteråt. För mig 5/5 och jag... Visa hela »

11 sep 2019

Svensk husmanskost. Inget extraordinärt alls. Äkta hantverkar/byggarlunch. 15-talet bord inomhus. Några bord på uteserveringen.

22 maj 2020

Riktigt bra resturang i Stockholm. Trevligt, mysigt och god mat!

22 maj 2020

Riktigt bra mat, riktig familjekänsla
Toppklass!