Recension av Farang – av Agnes L.

Farang

Tre besök har det blivit på Farang, det samlade betyget blir 4 men det är i det sötaste laget.

Hypen var som störst första månaderna men nu är det lugnare och det är möjligt att få bord redan samma kväll. För mig är det skönt, även om jag gillar planering är impulsmiddagar ofta så härliga.

Den första känslan som möter en är mörker. Hela Farang ligger som i en dunkel del av världen. Personalen är klädda i svart, baren är mörk och lokalen är mörk.

Två av tre gånger har det blivit avsmakningsmenyer och det är nog det jag rekommenderar mest.
Det bästa tipset är att komma hungrig och börja med en drink, och då specifikt Lady Boi, allt med litchi och ingefärsöl är på min favoritlista.
Vad du än bestämmer dig för så är det två saker du måste äta: Cha Plu blad med varmrökt lax för det feta och syrliga och den krispiga grisen med palmsocker. Det är en söt rätt och just den kombinationen med gris gör det till en smakexplosion.

Eftersom mycket på menyn är sött är det tufft att orka äta söta desserter efteråt men varför inte ta en paus och ta in en drink innan desserten, för du vill inte missa möjligheten att beställa in Farangs dessert för två. En gång fanns det en dessert som hette Thai Airways med karamelliserad banan, rostad banankräm och kokosglass. Fantastisk! Den hette Thai Airways eftersom den serverades på gammalt första klass porslin från just flygbolaget.

Jag är nog klar med Farang för ett tag, mitt nästa besök blir i så fall på Gaijin i Helsingfors.

Så länge du förstår att middagen kommer gå mot det mycket söta rekommenderar jag ett besök.