Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Le Nom

4,5 • 4 recensioner
Le Nom

I DeVilles gamla lokaler på Roslagsgatan, vägg i vägg med Babette, huserar denna franskklingande restaurang som drivs av folk från Bar Nombre. Detta koncept bygger vidare på ägarnas förenämnda restaurang; det spanska namnet har översatts till franska. Ambitionen är att gäster ska få en fine dining-upplevelse i enkel miljö. Men medan inspirationen i miljön kommer från Frankrike serveras mat från hela världen, med det gröna i centrum utan att bli en regelrätt vegokrog.

Inredningen är framtagen av Martin Roek och är en sann färgklick i det annars monokroma restaurangstråket. Rosa väggpaneler, marmorskivor och väggmålningar bidrar till en gemytlig helhetskänsla. Stället har runt 60 sittplatser samt utrymme för barhäng - det ska kännas spontant och locka till avslappnat mingel.

Mellanrätter med internationella influenser står på menyn som är indelad i temat grönt, havet och kött. Här erbjuds även en vegetarisk fyrarättersmeny. Bakom den och matkonceptet som helhet står en kock med erfarenheter från fine-dining-restauranger som Fat Duck i London och Farang.

Men för den som bara vill svänga förbi, njuta av några ostron, lite smårätter och en (eller två) riktigt grymma cocktails går det lika bra.

– Tanken är att det ska vara som ett hål i väggen, man ska kunna komma hit, säger Stefan Svensson som är en av bröderna bakom Le Nom.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredric E.

Fantastiskt god mat i en stilfull miljö.

Linnea K.

Fantastisk (och prisvärd!) mat, trevlig och kunnig personal, samt härlig lokal! Vi gick på personalens rekommendationer för såväl mat som dryck och fick en smakupplevelse som klår många restauranger i betydligt högre prisklass. Allt som allt bestä... Visa hela »

Hanna M.

En av mina absoluta favoritrestauranger. Proffsig service, innovativa smakkombinationer och fina råvaror. Summa sumarum fantastiskt god mat. Gillar också konceptet mellanrätter, smaka på lite av varje!

Christina N.

Så tycker pressen

4 av 6 · Nöjesguiden · 2016-02-15

“Allt som allt är Le Nom inte bara ett välkommet tillskott i vad som har kommit att bli ett av stadens hetaste krogkvarter just nu, utan också starkt bidragande till denna utveckling”

4 av 5 · Aftonbladet · 2016-01-29

“Le Nom – ett namn att minnas.”

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2016-01-14

“Till sist kommer rådjuret. Detta är ett ”halleluja moment”. Nu förstår vi vilka resurser som finns i köket.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2015-12-11

“En matsal av perfekt kvartersformat och utan akustiska problem, en bra vinlista från beprövade stockar, en lika uppmärksam som vänlig servis och allra viktigast – en kökschef med betydande kunskaper och förmågor.”

White Guide 2015 · 2015-10-13

“Ny krogvärd är sedan ett par veckor det rutinerade krögargänget bakom spanieninfluerade Bar Nombre och det första besöket på Le Nom ger oss mersmak.”