Älskar du kebab? Då har du kommit rätt. M.O.A.S drivs av en hängiven streetfood-entusiast som har rest land och rike runt på jakt efter det perfekta exemplaret. Här förser han stockholmarna med den populära snabbmaten, så som han själv tycker att den ska smaka.
Den lilla kebabrestaurangen M.O.A.S, eller Meat on a Stick, öppnade på Roslagsgatans krogstråk under stor uppståndelse 2016. Vid spakarna står Jiray Seropian som håller i Kebabspotting, ett känt Instagram-konto helt tillägnat kebab. Med M.O.A.S vill han servera den uråldriga snabbmatsrätten tillagad från grunden, på råvaror av hög kvalitet utan omvägar. Här handlar det alltså inte om någon ”sunkmat” som kebab ofta har blivit förpassad till, utan om en lyxigare och fräschare snabbmatsvariant.
Glöm det typiska gatuköket. Inredningen har moderna influenser från länderna runt Medelhavet. I den intima lokalen samsas mosaikgolv och mosaiktak med industriella glödlampor och rappade väggar. Menyn innehåller kyckling, lamm, fläsk och falafel i ett gäng olika varianter – alla döpta efter en varsin stad. Serverat i ett nybakat pitabröd fyllt till bredden med fräscha grönsaker och hemgjorda såser bli man garanterat mätt. Vill man ändå ha extra tillbehör serveras sötpotatispommes och smörstekt majs och det går även att kombinera sin kebab med ett glas vin, eller en öl. Eller varför inte en baklava-shake?
Se även M.O.A.S – Meat on a Stick Nytorget, M.O.A.S – Meat on a Stick Rörstrandsgatan