Knut Regeringsgatan

Top 100
4,2
16 betyg
$$$
Svensk restaurang
Knut
4,2
16 betyg

Norrländska specialiteter möter urban Stockholmpuls på Knuts rustika barsyskon mitt i city. Slå dig ner bland udda stolar och opolerade träbord och gå loss på allt från souvas till tunnbrödspizzor och norrländska ostar, eller ta en plats i baren och släck törsten med norrländskt öl och drinkar med skogsbär i.

Knut Bar fungerar lite som ett hemtrevligt vardagsrum - här är alla välkomna hela dagen, från lunch till middag och skönt barhäng. Stället är något modernare och snabbare än sitt äldre syskon i Vasastan, och dubbelt så stort, men lika genuint. Större fokus läggs just på baren, men även maten tar gott om plats och bjuder på specialiteter från myllan. Här hittar man såväl vilt och fiskrätter som en separat pizzameny med norrländska tunnbrödspizzor, serverade tillsammans med kantarellmayo, lingonketchup och sallad. Lunchmenyn består av dagens rätt och ett par stående varmrätter samt förrätt, dessert och tunnbrödspizza. På lördagar serveras brunch.

I själva baren, som också den kantas av trä, serveras ett brett utbud av drinkar, vin och norrländskt öl. Likt tunnbrödspizzorna har även drinkarna med exempelvis hjortron i följt med från Knut i Vasastan, och givetvis kan de två med fördel kombineras. Vill man ha lite mer avskildhet hyser Knut Bar även ett privat rum för lite större sällskap, där man kan boka allt från frukostmöten till företagsfester och släktträffar.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
16

Recensioner av Knut

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

29/6 2023!
Av ett slump när jag traskade vid denna Stockholmska gränd så hamnade min blick på ett enda ord på ställets skylt, Timrå👀 och saken var lika klart som ett korvspad!!
Här måste jag botanisera mer, ögnade igenom menyn och inget...

I visited on my own from the UK as I wanted to try northern Swedish food, and it was all delicious. I sat at the bar, which was better than at a table, as I got to talk with the bar staff, who were all great at helping me choose what food and cocktails to order.

·

Jag har varit här på lunch är riktigt nöjd. Tyvärr så var dagens slut när jag var här vilket var en liten besvikelse då det såg gott ut och vi inte fick veta det när vi kom och fick menyn, utan när vi beställde. Det blev istäl...

WOW vad jag och mitt sällskap var nöjda! Hade hört bra om tunnbrödspizzorna och satan vad bra de var! Vi blev inte besvikna om man säger så. Såg andra gästers mat och även den maten såg fantastisk ut. Drinkarna var också i världsklass,...

Åt en riktigt bra lunch idag! Blev dagens, en högrevsgryta med potatis och senapsmajonäs. Riktigt god och gott bröd till, möjligtvis att jag tycker de kunde varit lite mer generösa med köttet, men för 135 kr borde kaffe och te ingå. När jag frå...

En efterlängtade middag på Knut. Älskar temat och hur de inrett lokalen. Jag åt en jättegod kronhjortsfile med rotselleripuré och råhyvlat äpple 🍏😍.
Nästa gång blir det tunnbrödspizza och en hjortronsmojito😍.

Jag var enbart inför en drink men blev helt såld direkt. Väldigt avslappnat mindre ställe. Gillar skarpt att de använder sig av härnö gin. De är mycket inhemska bär såsom hjortron och lingon i drinkarna. Skulle önska lite flera soffor att enb...

Otroligt välkomponerad meny och härligt mysig interiör. Allt känns genomtänkt och enligt Norrlandstemat (renhorn i taket och tjärdoft på toa, allt utan att kännas för kitschigt). Fantastiska drinkar, Hjortronmojiton och den alkoholfria Kråkan ä...

Jag rekommenderar Knut Bar till den som söker efter en restaurang, lunchställe och bra bar för after worken. För en som bott i Sundsvall känns Knut Bar som hemma. Det norrländska temat skapar en varm och välkomnande atmosfär på Regeringsgatan i Stockhol...

Listad i: Mina guldkorn
·

Soft häng. Varmt och inbjudande.
Hög ljudnivå, katastrof.
God pizza. Najs hjortron mojito och drinkar överlag.
Bra för AW

Var en riktigt skön stämning och trevlig personal.
Tog en lax-tartar och ngn kafferen ( smakade dock inte kaffe :) ) var sjukt gott. Skön stämning, bra musik och toppenmat. Kommer komma tillbaka snart igen!

Gillade konceptet med Norrländskt. Riktig god mat och väldigt trevlig stämning! Rekommenderas 👌🏼

Jag tog en pizza med lax, rom och västerbottenost – supergod! Rejäla portioner, bra service och goda drinkar, allt i ett norrlandsinspireradt koncept. Går gärna tillbaka.

Mysigt och gott. Jag har aldrig varit besviken.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 4 av 6 · 2016-12-30

“Här serveras kulinariska skatter från den norra delen av Sverige i form av välbekanta favoriter som pizza och wallenbergare. Maten serveras i rejäla portioner, ibland är de faktiskt väl stora.”

Nöjesguiden

· 3 av 6 · 2016-12-05

“Det är nog också för just denna pizza, och lite öl från Höga Kusten, du ska besöka Knut Bar. Då visar krogen sig från sin bästa sida.”

DN Krogkommissionen

· 3 av 5 · 2016-10-07

“Knut bar känns avslappnat som ett osedvanligt stort vardagsrum, både luftigt och intimt på samma gång.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
16

Representerar du Knut Regeringsgatan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Knut Regeringsgatan?

På Knut Regeringsgatan serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Vilt
  • Skandinaviskt

Vad kostar det att äta på Knut Regeringsgatan?

Knut Regeringsgatan ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Knut Regeringsgatan?

Vi skulle beskriva stämningen på Knut Regeringsgatan som mysig och lite lugnare.

Serverar Knut Regeringsgatan lunch?

Ja, Knut har lunchserveringar.

Var ligger Knut Regeringsgatan?

Knut Regeringsgatan ligger på Regeringsgatan 77, 11139, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 250m).