Ocra Restaurang & Bar

3,5
12 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Hemsida
Instagram
Ocra
3,5
12 betyg
Hemsida
Instagram

Ocra i Norra Djurgårdsstaden bjuder på kolgrillat, loungehäng och dryck i upprustade gamla industrilokaler. Här ska man kunna äta lunch, samla vännerna över en middag, ta en drink eller avrunda veckan med brunch. Större sällskap kan även boka Smedjan, en del av restaurangen som tidigare var just en smedja.

Ocra, systerkrog till bland andra K4 Pampas och Steninge Bruk, huserar i rustika industrilokaler med högt i tak, barlagda tegelväggar och välvda fönster. Från förmiddag till kväll fylls restaurangen av dofter och smaker från världens alla hörn. Här kan man stanna till för att äta middag, lunch eller brunch, eller slå sig ner vid baren och avrunda dagen med en cocktail.

Fokus för menyn ligger på kolgrillat, med rätter som högrevsburgare och kyckling från rotisseriet, samt styckdetaljer från köttskåpet med varierande tillbehör. Utöver mat serveras även ett stort utbud av champagne och viner från både gamla och nya världen. Lunchmenyn består av gedigna varmrätter, och till helgen dukar restaurangen upp en brunchbuffé med allt från kalla rätter till grillat, tillbehör och desserter.

En del av restaurangen utgörs av Smedjan, som är inhyst i en gammal smedja vars öppna spis fortfarande står kvar. Smedjan kantas av såväl öltunnor som köttkylar och har inretts i ombonad stil, med sammetsstolar och träbord. Här kan man boka in fester och event för upp till 50 personer och välja bland olika gruppmenyer.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Ocra Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Ocra

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 feb. 2023

Riktigt bra och trevlig brunch! Mycket att välja på, både varmt, kallt och dessert. Kallskuret, fisk, mycket kött och klassiker såsom ägg, bacon, american pancakes och mini sliders.

Ocras lokal är otroligt vackert. Stort och luftigt med vackra föns... Visa hela »

6 apr. 2023

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Vacker interiör och mysig atmosfär. Maten är av bra kvalitet men inget att skriva hem om tycker jag. Servicen är mycket vänlig och professionell. Jag tvekar mellan 3 och 4 stjärnor och 3 är lite svårt men 4 stjärnor betyder att jag skulle tänka på... Visa hela »

24 apr. 2023

Efter att ha hört så mycket gott om denna nya restaurang i Norra Djurgårdstaden, tog jag mig till slut dit. Och det ångrar jag inte. Det blev bara lite smått och gott denna kväll med passande vin på glas. Miljön är så fin och man längtar t... Visa hela »

16 juni 2023

Tack för en ytterst trevlig kväll OCRA!
Vi abonnerade långbord, och fick helt fantastisk service hela kvällen. Vegomaten var toppen: burrata med tomater till förrätt, och sedan helbakad blomkål, rotfrukter och oliver. Allt mycket mycket gott!! Cool miljö... Visa hela »

21 nov. 2022

Vilket underbart ställe där vi verkligen kände oss välkomna, att kunna serva 12 personer i vårt sällskap på detta vis var grymt. Åt hummer till förrätt och ryggbiff till varmrätt. Riktigt imponerande. Extra stjärna i boken för en gr... Visa hela »

21 dec. 2022

Okej mat, men alldeles för dyrt för lunch.

9 sep. 2022

Supermysig restaurang med en häftig interiör och väldigt trevlig personal. Vi åt lite olika rätter från brasseriet och är alla nöjda med vad vi beställde. (Vi beställde minst två per person) Vi ser fram mot att besöka matsalen längr... Visa hela »

23 sep. 2022

Service hänger inte med. Vi fick vänta en dryg timme på maten. Om allt annat varit bra så ok men maten var inte märkvärdig. Så en besvikelse

10 sep. 2022

Trevlig lokal och personal. Maten var god, men alla rätter var inte helt välkomponerade. Mer smak.

9 sep. 2022

Logistik och service inte i fas för en restaurang. Vi fick alla våra rätter vid olika tidpunkter Alltså fick vi inte äta tillsammans Utan titta på när de andra åt! Trots påpekanden ingen bättring inte heller när desserten kom, vi vill ha... Visa hela »

26 nov. 2022
22 aug. 2022

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

4 jan. 2023

Bartendern (äldre man med snagg) var otroligt otrevlig. Förväntar mig åtminstone ett vänligt bemötande när man besöker en resturang med dessa priser. Synd att servicen var -10. Maten får 5/10.