På Tokyo-influerade Sin Ramen mitt i city kan du sörpla ramen med hemgjorda nudlar och mötas upp i baren för lite sake. Allt görs från grunden – buljongen, nudlarna (gjorda på vetemjöl, salt och vatten) – och alla råvaror är noggrant utvalda för att tillsammans skapa en perfekt smakupplevelse.
Sin Ramen öppnade våren 2022 och drivs av fyra vänner med en stark passion för mat och resor. Efter pandemin bestämde de sig för att fullfölja sin dröm och öppna en restaurang med fokus på nudlar och goda smaker. De ägnade många timmar åt att experimentera fram olika smaker som nu finns på menyn. Förutom just ramen har de även satsat på att servera de bästa asiatiska drinkarna i baren, inte minst med sake.
Hantverk är något som de stoltserar med på Sin Ramen. Varje skål och varje glas ska ta sin tid. Allt är noggrant genomtänkt och utformat. Är man absolut inte sugen på ramen, men har hamnat här ändå, finns det även bao och gyoza samt olika tillbehör på menyn.
Att stiga in i lokalen är som att kliva på ett flyg och landa på Tokyos gator, med dämpad belysning och färgglad interiör med väggmålningar, växter och träinslag. Vid entrén intill baren står ett gammalt arkadspel och restaurangen pryds av en trappa som leder upp till övervåningen.
Här går det även att få sin ramen som take away. Då får du med buljongen separat, så att du kan hälla upp den när det är dags att äta – så slipper maten bli soggig. Genomtänkt, som sagt.