IMA, en ny takbar med Stockholm kanske vackraste utsikt. Ima betyder vardagsrum på japanska och det är precis så det känns när man kommer in genom dörren & jag känner sig som hemma.
IMA ligger i anslutning till Tak på Brukebergstorg i Stockholm. Det är en mindre bar som hyllar de japan genom fantastiska dryckes- och smak kombinationer. Här är det endast sittande service vilket innebär att det är viktigt att boka bord i förväg.

Direkt när man kommer in får man tofflor och man lämnar sina skor i en liten korg man kan sätta vid bordet. Atmosfären är mysig och avslappande - det är svårt att lämna när man väl har satt sig till bords.

Här kan man antingen beställa enstaka cocktails eller som en flight, en omakaze. En uppsättning med cocktails som är utvalda av bartenderna som passar perfekt efter varandra. Detta är en dryckesupplevelse du INTE vill missa.

Flight #IMA 001
Gin, mint, lavender, rice
Whisky, honey, kukicha-tea, malt
OKA Ginjo, Dewazakura Brewery, Yamagata, JPN
Strawberries, agave, tofu
”Gin & Tonic”

Ute finns en liten terass men en fantastisk eldstad. Att stå och blicka över Stockholm känns "drömmigt", det är så vackert. Jag ser verkligen fram emot mitt nästa besök här.

IMA
Öppettider:
Torsdag - Lördag 18.00 - 00.00

Skriv en kommentar