Restaurangrecension | Kale & Crave

Ni som följer mig och Thatsup på Instagram vet att jag besökte det relativt nyöppnade stället Kale & Crave igår. Vissa av kanske till och med väntar med spänning på en recension, här kommer den...

Här beställer man vid disken och väljer från en meny på väggen. När jag var där fanns tre varmrätter och tre sallader, till salladen väljer du avokado, tempeh, räkor eller kyckling. Mitt val föll på en "Kale Ceasar" med avokado och tempeh, men jag hade helt klart klarat mig utan tempeh, det hade räckt med endast grönsaker - salladen var väldigt mättande som den var.

Jag tog ett varv och spanade in deras fina lokal, den känns väldigt modern och avskalad, men ändå inbjudande. Här kan du sitta både en trappa ner, trappa upp, entréplan eller utomhus på sommaren.

Jag hade inga förväntningar på detta ställe, mer än att jag såg fram emot att gå hit, men jag skulle nog ändå säga att det var över mina förväntningar (vad jag generellt förväntar mig på restaurang). Personalen var otroligt trevlig och tillmötesgående, speciellt en man som hade ett extra öga på oss. När han förstod att vi gärna ville fota hjälpte han oss och berättade var det blev bäst bilder. Salladen, vågar jag faktiskt säga, är bland den bästa jag ätit. Enkel, men smakerna satt perfekt! Och mätt blev man vill jag lova.

I interiören möts kall sten med mycket gröna växter vilket känns väldigt naturligt, helt i min stil!

Kale & Crave drivs av Sebastian Ingrosso och hans barndomsvän Serhan Stojanov som har IBS. De har båda stor passion för mat och gärna nyttig mat, vilket ligger till grund för denna restaurang. Ambitionen är att kunna erbjuda sina gäster okomplicerade rätter som inte tar tid men inte kompromissar med smak, och är bra för oss! Men, man kan lika väl komma hit för att ta en kaffe eller afterwork.

Mitt betyg för Kale & Crave

Mat: +++++
Miljö: ++++
Pris: +++
Service: +++++

Skriv en kommentar