Restaurangrecension | Nabo

Jag har sedan det meddelades att Nabo skulle öppna haft höga förväntningar. Kvarterskrogar är alltid hjärtligt välkomna, och speciellt i området kring Tegnérlunden då Norrmalm inte svämmar över av just hemtrevlig krogar. Mina förväntningar är fortsatt stora, om inte till och med ännu högre när jag efter mitt besök fick höra om deras vision och ambition.

Här om dagen var jag inbjuden till presslunch på restaurangen. Jag fick då ta del av en rundvisning av den fantastiska lokalen, framtidsplaner samt en trerätters.

Till förrätt: mozarella med brynt smör, tomat och friterad kapris samt dagens soppa på rotselleri. Vi lunch serveras du alltid en liten soppa som förrätt i väntan på din beställning, en liten detalj som gör mycket.

Vi sedan välja från deras klassiker och dagens lunch, för mig stod det mellan strömming eller falafel, som ni ser blev det de förstnämnda.

Vi avrundade med kaffe och dessert i form av fryst chokladmousse, och för en chokladälskare som mig satt den fint.

Nabo huserar med en bar- och restaurangdel och välkomnar gäster att ta en kaffe, afterrwork, lunch eller middag. En trappa ner hittar du deras fantastiskt vackra valv som kommer att fungera som ett chambre separée för ca 35 personer, och fortsätter man kommer man fram till en ännu större lokal i samma manér, men med egen entré. Detta kommer efter årskiftet att bli ett fristående barkoncept med en enklare meny och dj:s, ser fram emot att få en härlig bar i kvarteret också!

Mitt betyg för Nabo

Jag har ännu inte provat kvällsmenyn, så detta grundas på mitt första lunchbesök, stämningen, lokalen och den goda magkänslan. Ett härligt plus är att du kan beställa halvglas vin, och cocktails på fat.

Mat: ++++
Miljö: ++++
Pris: ++++
Service: +++++

 

Läs mer om Nabo här: Kvarterskrogen Nabo är din nya granne i Vasastan

 

Skriv en kommentar