Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Misshumasshu

Restaurang/bar som serverar lunch, middag och take-away. Befinner sig i Birger Jarlspassagen. Den man glömmer bort att den  finns överhuvudtaget, den som har en fantastisk arkitektur som man inte noterat tidigare, den som har alltid haft de tråkigaste butikerna, and then Misshumasshu came along. Läget fungerar då ägarna lever på ett bra rykte via sina andra restauranger Adam/Albin på Rådmansgatan, Tvätteriet och  Raamen i Teatern. Folk vet att det kommer att smaka bra vart de än öppnar upp

Har själv käkat här  vid 2 tillfällen, både deras mellanrätter samt bowls.

 

Guacamasshu

 

Fish & sticks

 

 

Så som namnet  Missuhmasshu insuerar så finner man lite MISS (porkneck kebaben och sugar snaps, priserna) men det mesta på menyn är una MASS por favor (aubergine tacon, råbiffen, yakitori kycklingen, Guacamasshu, crispy fisk bowlen, wagyu chark.)

Öppet varje dag, tidigast 11:00 och stänger senast 01:00

Drop-in och bokningsbara bord

https://misshumasshu.se/

 


Så vad säger mina fem sinnen:

LUKT: allt är nytt, fräscht och ingen matos.

SYN: Går ej att missa snyggaste neonskylten. Ställets läge känns hemligt och pirrigt. Snygg, enkel och minimalistisk  inredning med öppet kök, bra placering av bord med korgar under stolarna vart du lägger dina ytterkläder. Snacka om att inreda snyggt och smart på liten yta. Feng shui zen style. Gäster i blandade åldrar oftast med karaktärsdrag som talar för ställets centrala läge.

HÖRSEL: livligt, nära till bordsgrannen, brus av röster. Kvällstid DJ

SMAK: Japanska influencer. Lite dyrare lyxlunch med bowls med bra balanserade smaker som ger en behaglig mättnad.  Kvällstid är det ramen och en massa små/mellanrätter och tanken är nog att dela med sällskapet. Fina smakkombinationer, underhållande att äta och trots ett par enstaka missar så är rätterna mycket fun in the mun. Enkla cocktails, sake, viner och öl.

KÄNSEL:Atmosfären är avslappnat, livligt och bara skönt. Känns som ett ställe som man bara slinker in på, opretto och bra för AW, catch-up med någon eller vardagsdejt. Jag lämnade stället nöjd och trots provokationen jag alltid känner med smårätter i Stockholm (bara i Stockholm annars älsk att smaka på en massa olika rätter men bara med rätt personer) så kändes det helt rätt på Misshumasshu p.g.a de levererar goda smaker som känns prisvärda

SJÄTTE SINNET: ramen rätterna går att beställa hela natten lång.

Återvinningsbara take-away boxar.

Crispy eggplant taco

 

 

Beef tartare

 

 

Yakitori of corn fed chicken

 

 

Steaming hot sugar snaps,Wagyu charcuterie

Skriv en kommentar

Ser sjukt gott ut :)

Kommentera