Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Portal

En av mina go-to ställen, en restaurang som jag utan problem kan rekommendera i denna djungel av matställen i Stockholm. Varför, jo för att det är ett av de få ställen där kocken bryr sig om råvarorna och smaksättningen. Passion in i minsta detalj. Jag vet att jag låter löjlig men man kan uppskatta konst även om man själv inte är en konstnär.

En av de bästa luncherna jag haft har varit här. Tyvärr är det dyrt och blivit dyrare på senaste tiden. Det känns lite väl ouch i plånkan att ge 150-200 kr.

Middagen är inte heller det billigaste. Men om man uppskattar bra tillagad mat med innovation och omtanke så är det värt varenda krona.

Boka bord för både lunch och middag då stället är poppis.

Öppet mån-lör

http://portalrestaurant.se/

 

Vad säger då mina fem sinnen:

LUKT: bra vinutbud och vinrekommendationer

SYN: högt i tak, fönsterväg som släpper in en massa ljus i den luftiga, opretentiösa nordiskt inredda lokalen. Vacker uppläggning av maträtterna. Vackra detaljer. En ovanvåning där det är mindre stimmigt och finns myshörna.

HÖRSEL: mellanhög-hög ljudnivå, speciellt på bottenvåningen. Man sitter nära bordsgrannen och man får nästan ett ryck att lägga sig in i deras konversation, just för att man hör de bättre än sitt middagssällskap. Be om att sitta på ovanvåningen för lite mer intimare samtal

SMAK: svensk-franska inspirerad mat som etsar sig fast i smaklökarna och ger en behaglig eftersmak och är beroendeframkallande. Säsongbaserade råvaror.  Underbart surdegsbröd. En av de godaste råbiffarna intogs här. Men allt som jag beställt har levererat i toppklass. Älskar när man inte behöver nojja att man valt fel

KÄNSEL: liv och rörelse, glatt, välkomnande och trevligt. Trångt mellan borden. 30+are. Bra för vänner, päronen, kollegor, partner. Mer vardagslyx än åt det romantiska hållet. Prisvänligt är det inte men det är däremot prisvärt. Trevlig och professionell service

SJÄTTE SINNET: . Lite för elegant för att vara en kvarterskrog men lite för stimmigt och casual för att vara en lyxkrog, ett ställe som rekommenderas starkt.  De har även blivit med bakficka - Bar portal som är bra för mer spontan häng

 

 

Skriv en kommentar