Bird

I Hammarby sjöstad har måsarna en personlig vendetta mot oss människor,. Vissa dagar här är som en scen ur en Hitchcock film. Sedan har vi duvorna-flygande råttorna som samlas i klungor i vissa delar av stan. Och nej, det blir inte lika instagrammigt och vackert som på torget i Venedig. Sedan om du råkar befinna dig i Australien, tro mig, pelikaner är effing scary. Däremot är det väldigt trevligt på bar-restaurangen Bird, där som namnet antyder har hela menyn pippi på hjärnan.

 

Öppet: mån-lör 17:00-23:00

Bird

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: kan klia till i näsan då ett par rätter är spicy. Flarra Cava 300 kr

SYN: fönstervägg mot gatan. Liten, opretto, inbjudande och livlig lokal där en community bord tar upp helarummet. Plats vid baren och fönstren finns. Snygg logga. Dunkel belysning.

SMAK: slow fast food där sharing is caring. Amerikanska, asiatiska inslag där fågel har huvudrollen men det finns snacks och sides utan detta protein. Mycket är friterad och väljer man rätt så har man hamnat i himlen men det finns även ”missar” som lämnar en oimponerad. Säkert kort är Korean fried chicken och buttermilk fried chicken

HÖRSEL: Ljudnivån är lite som i ett hönshus (pun intented *mic drop*)

KÄNSEL: trångt, soft, chill och skönt häng. Kanske inte för första dejten då man blir kladdig om händerna och hela fejset. Men absolut för AW, vardagshäng och det är prisvärt och prisvänligt.

SJÄTTE SINNET: drop-in gäller här. Häng vid baren, ta en cocktail och bordsituationen löser sig i

 

Skriv en kommentar