Café Facile

Frankofil är en beteckning för en person som inte är fransk, men hyser stort intresse för det franska språket och den franska kulturen. Tack till min vän Wiki Pedia för förklarningen

Jag vet inte varför men hela livet har jag överromantiserat allt som har med Frankrike att göra. Jag har en bild i huvudet hur jag glider omkring Paris gator helt fabulous. Är på landsbygden och strosar på marknaden med en baguette i cykelkorgen. Tittar ut över vingården och sippar ett glas rött och lyssnar på Edith Piaf.

Du vet, sådan där hittepå fantasier som bara ett barn kan ha……och jag

I alla fall. Stockholms gator är fyllda med franskinspirerade ställen. Jag gillar de flesta och en av dem är Café Facile.

Det är så mycket fel men ändå rätt med det här stället. Först har jag svårt att veta vem jag kan rekommendera stället till. Det är trångt som fan, högljutt som in i helvetet, kaotisk men alldeles alldeles underbart (som askungen skulle säga)  

 

Öppet: Mån-sön 17:00- 23(22):00

CafeFacile

 


Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: de häller väldigt generöst med vin på glas ;-)

SYN: öppet kök, menyn uppskriven på griffeltavla, väldigt trångt mellan borden. Liten bistro med röda, svarta och mörkgröna toner men stora fönster som släpper in bra med ljus. Liten uteservering.

SMAK: klassiska franska rätter. Rustikt. Enkla råvaror men väldigt bra balanserad tallrik som smakar exakt så som det ska göra. Klassisk och kunnigt. Bröd innan maten och kaffe/te ingår alltid.

HÖRSEL: extremt hög, så pass att man på riktigt inte hör sina egna tankar. Å ena sidan blir det livligt, stimmigt, folkligt och charmigt icke-charmigt trassligt men å andra sidan får man huvudvärk deluxe.

KÄNSEL: prisvänligt och prisvärt. Rar service. Man beställer och betalar i kassan och maten serveras vid bordet. Blandad klientel, mestadels avslappnat folk ute efter vardagslyx. Man sitter i varandras knän

SJÄTTE SINNET: boka bord, det är alltid fullt. Härlig fransk pärla som man lätt blir kär i

 

Skriv en kommentar