Sushi oi

Ska vi prata sushi. Först och främst, jag har aldrig varit i Japan, now that that's out of the way, så älskar jag sushi. Första gången jag smakade så började det med grimaser och det var långt ifrån kärlek vid första nigirin. Men övning ger färdighet.

Nu senaste åren är jag i fasen där jag respekterar fräscht utan pynt och bra gjord ris. Helst ska det vara cleant, låt råvaran tala för sig själv. Såklart att ibland är det kul med lite majo och crossovers men aldrig friterat (förutom spicy tuna på Barbro), california rolls och andra omoraliska rolls.

Sushi oi är en pärla i Stockholm. Litet och diskret och om någon är ute efter äkta sushi så skickar jag de hit

 

Öppet-

middag: onsdag-lördag 17-22:00

lunch: onsdag-fredag 11-15:00

sushi oi

 


Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: sake, smalt med viner

SYN: egenbyggt hål i väggen, endast sex platser vid öppna köket. Maträtterna är vackra färgglada juveler på fint porslin

SMAK: håll i hatten. Smälter i miunnen. Råvaran talar för sig själv. Kvällstid är det 8 rätters avsmakningsmeny. Tartarer, ostron, lax, tonfisk, hamachi, yuzu, tataki, söträka, mochi, oftast serveras fisk som är tillgänglig för årstiden

HÖRSEL: alla i lokalen. Det är 18 kvm, man hör allt men det är trevligt då stället inte är samlingsplats för patyglada muppar eller skrikande barn.

KÄNSEL: brutalt prisvärt och prisvänligt. En avsmaknignsmeny för 595 kr som föröför varenda smaklök i munnen. Topp kvalitet och bra kvantitet, man blir mätt.Det kan bli riktigt varmt i lokalen.

SJÄTTE SINNET: boka bord är ett måste eftersom det finns två sittningar att välja mellan, 18 och 20. Glöm svennebanan sushi här gäller rått som är gott.

 

Skriv en kommentar