Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Bar à Vins

Ett av mina smultronställen. Så önskar att det var närmare där jag bor. Ibland finns det ställen som med all sin enkelhet, ärlighet och passion ger en stark välkomnade känsla att man faller pladask på direkten.

Bar a Vins. Helt underbar. Frågar någon mig exakt varför, så har  jag  inget svar. Lokalen är trång och stimmig. Menyn kort men naggande god. Klientelen är en blandning av 20 och 100 åringar. Ingen röd tråd alls. Inredningen är enkel och ordinär men ger en varm och trygg känsla av att vara på rätt ställe vilken dag som helst på året.

Sen att det är franskt, ja där har stället försprång i min värld i alla fall.

 

Öppet: tisdag - lördag 17.00–23.00 söndag 17:00 - 22:00 

Bar a vins

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: Eftersom det är en vinbar, ja då är vinerna i centrum. Utvalda ur passion från mindre franska vinproducenter, egenimporterade så man hittar icke deras utbud på systembolag. Så, gillar du något vin så är det bara att återvända, och trust me, du kommer vilja återvända. Nya vinsorter presenteras på löpande band

Vinprovningar hålls.  Hundar är välkomna.

SYN: Älskar deras röda neon logga. Intim liten rustik lokal med bardisk och enstaka bord i rummet. Vitt kakel, trä med dämpad belysning och levande ljus. Liten uteservering och ibland grillas det ostron.

SMAK: Kort meny uppskrivet på griffeltavla med säsongsbetonad rustik bistromat. Bästa är att ta deras chark/ost tallrik som komplement till ditt vin. Och, lyssna noga nu. Stockholms bästa Chevrésallad serveras här. Jag vet, jag vet, en sallad säger du. Men det är så mycket mer. s'il vous plaît

HÖRSEL: Full av sorl, livligt och hög ljudnivå. Men trivsamt

KÄNSEL: stimmigt. Välkomnande. Levande. Människor tätt inpå. Passionerad och trevlig personal. Prisvärt. Ingen bordsbokning och lokalen fylls på, på en millisekund, gäller att hänga på låset. Det går även att abonnera hela lokalen.

SJÄTTE SINNET: Av alla franska ställen i Stockholm är Bar à Vins favoriten. Ägaren har en stenkast från sin vinbar även delikatessbutiken Chez Philippe med importerade franska varor.

Skriv en kommentar

Ida B.

Måste genast boka in ett besök 😃

Katarina D.
· Svar till Ida B.

Ta med mig!

Kommentera