Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Jag är inte långsint MEN......

Min inställning till mina medmänniskor och det mesta i livet är ganska straight forward. Att vara långsint är ett enormt jobbig och o-charmig personlighetsdrag. Jag är bra på att prata ut, glömma, släppa det och gå vidare. Life is too short som det sägs

MEN och här kommer den välkända Men-net.

Jag kan inte släppa en urusel måltid på restauranger. Jag kan klaga, älta, bli sur, tjata, hata, explodera i flera månader, år t.o.m. Jag vet att det är töntigt, leder inte till något men asså detta provocerar mig som in i h-vete. Rent psykologisk kan kan inte förklara det, eller analysera eller koppla det till något barndomstrauma där jag kan skylla på min mamma.

Som jag nämt i tidigare inlägg, att äta ute är så mycket mer än att bara stilla hungern. För mig är det glädje, nyfikenhet, sällskapet, umgänge, ambiencen och något som planeras och man bokar bord, lusläser menyn innan (typ i en hel vecka innan).

När jag får något på tallriken som ser ut som skit och ännu värre smakar som något jag inte ens skulle servera till min värsta fiende så kan detta infektera hela mitt humör. Det är ganska lustigt hur sur jag blir. Jag ogillar starkt att slösa min hunger på dålig mat men väl på plats så är man redan hungrig, och man äter då i överlevnadssyfte; gott eller ej. Men, att fylla magen med något som får mig att älta i en evighet är ultimata straffen.

Det finns ett sushiställe i Blåsut som har fått hyllningar om och om igen av alla matkritiker(kända som okända). Jag var där för ca 1 år sedan med två tjejkompisar. Vi tre var överens om att det var topp värsta smakupplevelsen i hela vårt liv (dramatisk överdrift). Vi klagade under måltiden, efter måltiden och även nu när vi ses så kommer detta traumatiska sushiställe upp. ETT år och jag blir lika irriterad och sur när någon nämner detta usch ställe. Min sambo har infört förbud att “the place that shall not be named” inte får nämnas i hans närhet. Haha tjatat hål i huvudet på honom

Jag blev introducerad till råbiff för circus 5 år sedan och blev helt såld på det. Efter det började jag utforska olika ställen som hade råbiffar, helst om de hade en twist där kocken la sin egen touch på denna klassiker. Det var så jag hittade mina favoriter; koreanska på Milles, asiatiska på Kommendören, den på Bistro Rigoletto, miniråbiffarna på Griffins, segerkandidaten på Copine osv osv

MEN vid ett tillfälle hamnade jag på ett ställe som hade hästråbiff med gorgozola och päron. Bara den kombon borde ha varit varning nog....men I was a woman on a mission. Det slutade med att jag kräktes på restaurangens toalett , så illa var det. Än idag minns jag smaken, bläääää. Det ledde till att jag inte kunde äta råbiiff i ca ett års tid. Smaktraumat var så stark.

Ett “italienskt” ställe på rörstrandsgatan som severade fryst tonfisk med oätbar plastig avokado och “burrata” (läs ICA mozzalera för 5 kr). Hela måltiden var nog det sorgligaste jag sett och intagit i hela mitt liv. Som studentmat på en budget så är det lyx men på restaurang så är det extremt frustreraden. Jag gav faktiskt feedback (på ett snällt sätt) till restaurangpersonalen. They dont give a fuck blev responsen. Sedan gjorde jag det varenda normal sur wanna-be foodie gör; Jag skrev ett sågande recension på internet. Det du. Som respons fick jag erbjudande att återkomma och äta gratis igen och få kompensation på så vis.

Jag tackade nej. Vill inte utsättas för plastiga råvaror som inte tillagas.

 


Världens äckligast pizza intogs i ett sällskap på ett ställe i Hammarby Sjöstad. Kaj eller något liknande heter stället. Pizzan var ogräddad (jag var dödshungrig så jag åt). Det smakade blä helt enkelt. Sorgset. Servitrisen var otrevlig till vår kritik.

Jag har fått hamburgare som var så soggiga att jag egetnligen behövde en sked för att ens kunna äta den gröt-liknadne monstret (kräkvarning). Sedan har man fått tvärtom, en hamburgare så torr och sönderstekt kött som bröd att tänderna bröts itu när man försökte ta en tugga.

Ett ställe som är känt för sina cocktails och som jag gillar starkt eftersom det är grymma bartenders rakt igenom Men, en dag beställde jag en Bloody Mary och tydligen experimenterades det hej vilt denna dag. Bloody Maryn både såg ut och smakade som att den lagts i en soda stream. Det var verkligen vidirgt. Vi var 6 stycken I sällskapet, alla smakade och ingen kunde knappt svälja. Bartendern tog icke emot kritiekn på ett bra sätt. Dryg attutyd men han kan dra åt pipan.

 

Ranting over. Snart är det jul. Glöm inte attt köpa era julklappar i sista minuten, trängseln på stan är fascinerande ;-)

 

Skriv en kommentar