Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Gästbloggare - Fröken Loo

Vem är detta som hittat tangentbordet och är och ”hälsar” på hos Katarina?

Det är, Katrine, eller som vissa i denna stad känner mig som ”Fröken Loo” (ni hittar mig på frokenloo på instagram, eller är du mer vinintresserad ska du nog besöka wineloosers).  @FrokenLoo

Vad jag gör här? Fick en förfrågan om jag ville gästblogga lite om ett event som jag och min sambo var på i lördags, en vinvandring på Kungsholmen tillsammans med MovEat (som tidigare bara fokuserat på matvandringar).

Både jag och min sambo är otroligt vinintresserade, så pass att vi börjar läsa till sommelierer på Vinkällan nu i mars, vi besöker ofta vinbarer men oftast här i söderkrokarna så vi tänkte att Kungsholmen kunde vara spännande att besöka ur denna synpunkt. Kändes som ett bra sätt att vidga sina vinbarsvyer lite, till ett bra pris.

Dagen till ära så startade vi och 200 andra i Stadshuskällaren där vinbiljetter delades ut och ett första glas väntade, här fick vi välja mellan vitt och rött, inte så mycket info kring vinet utan mer här, ta ditt glas, sätt dig om det finns en stol ledig.
Vi hade laddat ned MoveEat-appen innan där man kunde se kartan över de vinbarer som var delaktiga i eventet och planera sin rutt men p.g.a. alla människor skapades det en stress över att man skulle få plats på de andra så det var nästan så att man missade den lilla njutningen av vinet.

De övriga ställen som var med på lördagens event var
Vinfolket – en otroligt mysig vinbar med kunnig personal och en del viner att välja på för den vinbiljett vi hade. En vinbar vi återkommer till under andra förhållanden, så att vi får ut mer av deras utbud, då de har en näthandel och kan dricka vinet, sen beställa hem det. (Stort plus)

Uffe och Lottas- Kvarterskrog, bottennapp , kändes som det var nollkoll på vinet. ”Vi har ett rött, ett vitt och ett rosé” -Ja men vad är det för druvor? ”Vet inte, rosévinet smakar vin och inte saft, det röda är från Portugal, det vita är från Loire och är mitt favoritvin”
Vi lämnade en del kvar i glaset där, det kändes för oseriöst för att vara med på en vinvandring

Friends Table – Här kom vi in i en kombinerad mini restaurang och butik, och det var verkligen ”Friends Table” här började vi surra lite med andra deltagare vilket var otroligt trevligt. Det är ju en del av MoveEat´s vision, att sammanföra människor via mat och vinvandringar. Kanske inget ställe vi besöker igen.

Kungsholmens Vinbar- Vilket ställe, vilken atmosfär. Hade läst mycket om denna nyöppnade pärla, så det kändes gott att få komma dit, och det är verkligen ett ställe att besöka, igen och igen. Kommer bli en och annan utflykt dit.

Ill Picchio – Italiensk kvarterskrog, en riktig sådan, med riktigt bra viner att välja på. Servitören tog oss tillbaka till de italienska gränder med knackig brytning på engelska.

Vi avslutade på Björk Bar och Grill – Härlig kille i baren som fattade vårt intresse och gav oss lite extra tid vilket alltid uppskattas. Schysst hotellbar men inte något ställe man bara slinker in på.

Vi avstod från ett av ställena som var med, Tap Room, de öppnade senare än de andra och gjorde att man skulle behöva ta sig tillbaka till ”startsidan” av Kungsholmen.

Helt klart ett event med högt och lågt. Sen den där stressen man helst vill undvika när man är ledig kunde man inte komma ifrån helt då de flesta gick samma rutt (då den var mest logisk för att komma till baren man blev ombedd att avsluta på, Björk Bar och Grill).

Fast det är en kul grej att göra en lördag men blir det andra stadsdelar, kommer vi nog göra en riktig research över ställena som är med innan vi anmäler oss men som vi brukar säga ”Man måste ju prova lite sämre ställen också så man uppskattar det som man tycker är riktigt bra ännu mer”

Skriv en kommentar