De fixar julfirande för Malmös ensamma och behövande

Jalla Jalla en jul för alla ser till att även ensamma och behövande får en jul i gemenskap att se fram emot. Initiativet kommer från den ideella föreningen Cool Minds, skriver Aftonbladet.

De flesta ser fram emot en julafton där nära och kära samlas för att byta klappar och äta god mat i överflöd. Samtidigt finns det många som tillbringar julhelgen ensamma och vare sig har råd med julmat eller julklappar. Det vill den ideella föreningen Cool Minds råda bot på. Genom deras initiativ, Jalla Jalla en jul för alla, får ungefär 1000 behövande Malmöbor möjlighet att samlas på Moriska Paviljongen i Folkets Park för att fira jul tillsammans – med allt vad det innebär.

Dagen börjar med att barnen får leka med donerade leksaker medan vuxna har möjlighet att klippas och sminkas av makeup-artister. Därefter blir det bingo och jullunch. Traditionsenligt visas Kalle Ankas Julafton vid 15.00 varefter artister underhåller och uppträder under julmiddagen. Och alla får klappar.

– Vuxna brukar få ett set med hygienartiklar och underkläder. Barnen får fem olika paket med donerade leksaker. Det brukar uppskattas, berättar Alice Berger, en av volontärerna på Cool Minds, i en intervju med Aftonbladet och fortsätter:

– Det är nog många som har haft dåligt samvete, att de inte kan fixa en bra jul för sina barn, så slappnar de av när de ser hur kul barnen har.

Allting bygger på donationer och frivilligt arbete, så hon uppmanar människor som vill engagera sig i planeringen inför nästa år att höra av sig till Cool Minds.