Guiden till badplatser i Malmö

Guiden till badplatser i Malmö

När sommarvärmen äntligen slår till är det skönt att varva soldyrkande med bad. Lyckligtvis har man aldrig långt till ett svalkande dopp i Malmö som erbjuder en mängd olika alternativ för både vuxna och små. Vattenlek eller en stilla simtur? Strand, brygga, plaskdamm eller utomhusbassäng? Valet är ditt! Här guidar vi dig till Malmös bästa badplatser, där du kan njuta under sköna varma sommardagar.

Innehållsförteckning
 1. Badplatser i Malmö
  1. Ribban – Populär playa
  2. Scaniabadet – Malmös mesta djuphavsbad
  3. Sundspromenaden – Livligt på trädäcket
  4. Sibbarp – Vid strandpark nära brofästet
  5. Klagshamnsstranden – Skön strand värd en tur
  6. Sibbarp Saltsjöbad – Härligt året om
  7. Segevångsbadet – Bassänger i det öppna
  8. Rosengårdsbadet – I vått och torrt
  9. Folkets Park – Plaskdamm för de minsta

Badplatser i Malmö

Ribban

Hemsida

Populär playa

Bara en kort cykeltur från stan kan du få krama sanden mellan tårna på Ribersborgsstranden, Malmös berömda strand. Vada ut i havet från sandsstranden, stig ner från någon av bryggorna – eller varför inte varva bastu och bad via Ribersborgs Kallbadhus? Ribersborgsstranden har även ett nakenbad vid brygga 10, ett område anpassat för personer med funktionshinder samt en lång sträcka badstrand där hundar får leka fritt.

Scaniabadet

Hemsida

Malmös mesta djuphavsbad

Malmös djupaste vatten hittar du troligtvis på Scaniabadet ute i Västra Hamnen. Mellan doppen kan du bland annat slappa på soldäcket eller roa dig med att spela beachvolley i Scaniaparken på andra sidan cykelbanan.

Sundspromenaden

Livligt på trädäcket

Det långa trädäcket längs Sundspromenaden vimlar ofta av folk som glassar i solen och blickar ut mot Öresundsbron – ibland med en glass från Bar Italia i näven. Annars finns här även lite mer avskilda betongtrappor som leder ner till bryggor i vattenhöjd, perfekt för ett snabbt dopp i djupt vatten.

Sibbarp

Hemsida

Vid strandpark nära brofästet

En stor grön park, en barnvänlig sandstrand, lekplats, minigolf och kallbadhus. Sibbarp är välutrustat för bad och äventyr. Området har även en campingplats, så man kan lätt utöka besöket till en weekend eller kanske till och med en hel vecka vid stranden.

Klagshamnsstranden

Skön strand värd en tur

Klagshamnsstranden ligger en bra bit ut från innerstan, men lockar med fin sandstrand, lummig strandpark och klart, långgrunt vatten. Njut av naturnära lugn, lapa sol på en gräsmatta i lä och bada från både strand och brygga.

Sibbarp Saltsjöbad

Hemsida

Härligt året om

Detta lilla bad vid det stora havet är lika poppis bland badglada soldyrkare som det är bland bastuentusiaster med en förkärlek för kalla dopp. Kila hit när som helst under året för en skön badupplevelse, och värm upp eller svalka dig med dricka och annat gott från det intillliggande caféet.

Segevångsbadet

Bassänger i det öppna

För den som hellre gottar sig i stilla vatten en bra bit från havet är Segevångsbadet ett bra alternativ. Här finns något för såväl badkrukan som vattendyrkaren med en åttabanorsbassäng på 50 meter, en undervisningsbassäng och en rymlig plaskdamm. Dessutom har man här plats för volleyboll, fotboll, minigolf och parkhäng – perfekt för hela familjen.

Rosengårdsbadet

Hemsida

I vått och torrt

En bit österut från hav och centrum bjuder Rosengårdsbadet på sköna badmöjligheter både inne och ute. En 25-meters inomhusbassäng finns som alternativ i ur och skur, medan en 50-metersbassäng, plaskdamm samt grönområde underhåller gott under soligare dagar.

Folkets Park

Hemsida

Plaskdamm för de minsta

Varma dagar är det skönt för de minsta barnen att svalka av sig genom någon form av vattenlek. Tack och lov är det inte alltid nödvändigt att bege sig till hav eller bassäng. Istället kan det räcka med en enkel plaskdamm. Det finns några stycken att välja på i Malmö, varav en i Folkets Park som även erbjuder andra roliga aktiviteter för barnen och bra restauranger att äta på.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;