Fira internationella World Cocktail Day i Malmö

Genom ett samarbete mellan fem barer ska Malmös 'cocktail community' främjas på World Cocktail Day den 13 maj. Bakom initiativet står Emma Bjuvenhed, Head of Events på Clarion Hotel & Congress Malmö Live, som menar att det är dags att för en stund rikta rampljuset mot Malmös cocktailbarer.

Den 13 maj infaller den internationella World Cocktail Day. Under kvällen kommer fem cocktailbarer i Malmö att bjuda in sina gäster till en särskilt utformad upplevelse, där fokus helt ligger på att erbjuda unika smak- och drinkkoncept. Emma Bjuvenhed, som arbetar på Clarion Hotel Malmö Live, såg en möjlighet att inför dagen stärka samhörigheten mellan Malmös cocktailbarer.


Emma Bjuvenhed är initiativtagare till World Cocktail Day-Tour i Malmö. Foto: Clarion Hotel Malmö Live

– Det har hänt extremt mycket i Malmös cocktailvärld och genom detta arrangemang kan fokus för en liten stund flyttas från Malmös fantastiska matutbud, till cocktailbarerna istället, säger hon.

På de fem barer som deltar kan man prova på cocktails och mocktails personifierad efter barens specialitet, både som en hel drink eller som ett smakprov för att hinna ta sig runt på alla barer.

Kan bli årlig tradition

Förutom den egna skybaren, Kitchen & Table, medverkar även MJ's, Quan, Care Of och Kasai-in-the-sky. Förhoppningen för hotellet är att detta ska bli en årlig tradition och att fler barer kommer att vilja vara med nästa år.

– Mellan barerna i staden är det redan ett bra samarbete. Har du till exempel slut på is så ringer du till grannbaren och får låna. Har du gäster i din bar som frågar var de ska inta nästa cocktail, så rekommenderar du ett schysst ställe i närheten. I Malmö finns definitivt en “alla-känner-alla”-känsla inom branschen. Men vi vill gärna att fler malmöiter känner sig välkomna in i denna värld.

Måndagen den 13 maj klockan 17 börjar turen, och barerna står då redo att servera upplevelser till gästerna.