Här kan du fira midsommar i Malmö

Dans runt midsommarstången eller en helkväll på stan? En glad midsommar kan se ut på många olika sätt. Från ”Små grodorna” på dagen till fest inpå småtimmarna och allt däremellan – här tipsar vi om roliga sätt att fira midsommar i Malmö.

I Folkets Park styr man som vanligt upp en folkfest i traditionell anda, komplett med kransbindning, midsommarstång och tillhörande dans. Här kan de små glädjas lite extra åt ansiktsmålning medan det bjuds på underhållning, dans och musik för alla på Stora Scenen.

Även Bulltofta motionscenter står värd för traditionsenlig musik, dans och grillfest kl 10–14. Packa picknickkorgen med gott till grillen och mer, men tänk eventuellt på att spara på aptiten till midsommarbakelserna som säljs på plats.

Midsommarfest inpå småtimmarna

Om några vändor kring midsommarstången ger mersmak kan man fortsätta dansa ända inpå småtimmarna på Moriska Paviljongen. Det är fest i hela huset med bland annat r’n’b, hiphop och pop-hits.

Annat härligt kvällshäng finnes bland annat på Mikkeller’s pop-up på baksidan av Moriskan, samt på MJ's.

Förläng firandet i Köpenhamn

Danskarna firar alltid midsommar – eller Sankt Hans, som det heter där – den 23 juni, vilket i år innebär att det på söndag vankas skoj på andra sidan bron. Räkna då med festlig stämning på platser som Tivoli, Fælledparken och Frederiksberg Have.