Guiden till Malmös bästa sushi

Guiden till Malmös bästa sushi

Sushi, den japanska traditionen med ris och rå fisk i olika former, har tagit hela världen med storm. Malmö erbjuder flera bra sushirestauranger för såväl konnässören som snabbmatsentusiasten. Take away-sushi, snabblunch eller fullfjädrad sake-fest med kompisgänget en fredagskväll. Fisk eller vegetariskt, enkelt och snabbt eller lyxigt och trendigt – valet är ditt. Nedan listar vi Malmös bästa sushi i varje läge.

Innehållsförteckning
 1. Här äter du sushi i Malmö
  1. Saiko – Japan möter Skandinavien
  2. Sushibaren – Omtyckt sushi med bra råvaror
  3. Zushi – Japas, sushi och cocktails
  4. Maguro Sushibar – Färsk fisk
  5. Kasai – Sushi bland molnen
  6. Fusion Sushi – Gott i Limhamn
  7. Sushi Rebellion – Världsmästarsushi
  8. Samurai – Take away-favorit
  9. Icha Mochi – Omtyckt uteservering
  10. Sugoi – Avslappnad kvarterssushi
  11. Miso – Under körsbärsblommorna
  12. Izakaya Koi – Sushi och nattklubb bland partykvarteren
  13. Yukai – Mys vid Möllan
  14. Aiko Sushi – Ät så mycket du orkar

Här äter du sushi i Malmö

Malmös bästa sushiställen

Saiko

Japan möter Skandinavien

Det må talas en hel del om Saikos spännande, Japan-influerade och mysiga miljö, men visst är sushin minst lika värd att jubla över. Numera är det främst lite exklusivare sushi i omakase-utförande som gäller. Räkna med kreativa skapelser och en elegant kulinarisk resa med japanska förtecken och skandinaviska råvaror i säsong.

Sushibaren

Hemsida

Omtyckt sushi med bra råvaror

Sushibaren på Regementsgatan serverar omtyckt sushi med skandinaviska råvaror såsom svenska handskalade räkor, och de har även alternativ för vegetarianer, veganer och gravida. Då lokalen är så pass liten gör sig Sushibaren bäst för takeaway, men det går även att äta på plats om man är ett mindre sällskap.

Zushi

Japas, sushi och cocktails

I tjusiga lokaler som går i glansigt svart och rött bjuder Zushi på japas (japanska smårätter), sushi och cocktails. Välj bland omakase, sushi rolls, nigiri och andra alternativ på menyn. Här kan du äta middag eller ta en AW med mat och drinkar.

Maguro Sushibar

Hemsida

Färsk fisk

På Maguro Sushibar serveras sushi, bowls och andra rätter med färska och fina råvaror, vilket särskilt uppskattas när det kommer till maträtter där huvudråvaran serveras otillagad. Här satsar man på traditionella japanska metoder och autentiska smaker.

Kasai

Hemsida

Sushi bland molnen

Kasai in the Sky är ett relativt nytt tillskott bland Malmös japanska restauranger. Restaurangen har tre olika delar: Robata, sushi och izakaya. Deras sushi definieras av enkla, klassiska smaker. Istället för att ta ut svängarna i någon större utsträckning fokuserar de på de små detaljerna och stoltserar bland annat med sitt perfekt tempererade ris. För mer experimentella rätter, välj deras izakaya-meny. Belägna högst upp i Studiohuset kan de stoltsera med en av Malmös mest storslagna vyer.

Fusion Sushi

Hemsida

Gott i Limhamn

Kassim på Fusion Sushi har ryktet att vara en riktigt vass sushikock. Här, i restaurangen i Limhamn, ligger huvudfokus på just riktigt bra sushi, men på menyn står även poké bowls, smoothies och juicer.

Sushi Rebellion

Världsmästarsushi

Vi har fler än en världsmästare i sushitillverkning i lilla Malmö. Pepi Anevski vann den ärofyllda titeln 2013, men det dröjde ända till 2019 innan han öppnade sin alldeles egna sushikrog. På Sushi Rebellion är, som namnet antyder, det rebelliska anslaget framträdande. Genom att ta klassiker och servera dem med en twist återuppfinner de den traditionella maträtten på bästa vis.

Samurai

Hemsida

Take away-favorit

Fräsch, prisvärd och populär take away-sushi hittar man på Samurai. Lokalen är liten och anspråkslös, men sushin desto färgrikare. Här serveras sushi och varmrätter som yakiniku och yakitori. På kvällsmenyn finns sushi i mängder, med alternativ som Fy Satan Party där 80 bitar ingår.

Icha Mochi

Hemsida

Omtyckt uteservering

Kliv in på Icha Mochi precis intill Gustav Adolfstorg, en liten och mysig sushirestaurang där man satsat lite extra på interiören med dova färger och röda sammetsstolar. Förutom sushi och sashimi serveras här varmrätter, bowls och annat smått och gott. På sommaren öppnar den populära uteserveringen, perfekt för people watching till sushin.

Sugoi

Hemsida

Avslappnad kvarterssushi

Du står för sällskapet, så står Sugoi för maten. Sugoi strävar efter att ständigt utveckla menyn, så här finns något för alla – klassisk sushi, lyxsushi, vegetarisk och vegansk sushi samsas med varmrätter. Köp med dig sushin eller ät på plats.

Miso

Under körsbärsblommorna

På Miso äter du traditionell japansk mat gjord från grunden på få, men väl utvalda råvaror. Deras ambition är att servera god sushi och spännande japanska varmrätter i en avslappnad miljö, till både lunch och middag. Här sitter du på blommiga soffor under blommande körsbärsträd.

Izakaya Koi

Hemsida

Sushi och nattklubb bland partykvarteren

Mitt på Lilla Torg ligger Izakaya Koi, en av Malmös första sushirestauranger. Som namnet antyder verkar de enligt traditionell japansk izakaya-tradition, vilket innebär att stämningen är välkomnande och informell. På menyn samsas nigiri och maki med klassiska japanska grill- och nudelrätter. Med sitt läge bland Malmös mesta partykvarter passar det utmärkt att Koi senare under kvällen byter skepnad till nattklubb.

Yukai

Mys vid Möllan

Mysiga Yukai finner man bara ett stenkast från allt liv på Möllan. Här serveras allt möjligt från det japanska köket, däribland många olika sorters sushi. Det enklaste tillvägagångssättet för den oinvigde är att ge sig på någon av sushimenyerna som samlar diverse varianter på en och samma tallrik. En generös meny i kombination med dämpad belysning och stilren inredning gör Yukai till ett lika bra som budgetvänligt alternativ.

Aiko Sushi

Hemsida

Ät så mycket du orkar

Aiko Sushi öppnades först i Lund och finns numera även i Malmö. Här kan du beställa in en buffé fylld med förrätter, tempura och sushi, tillagat på beställning. Är du inte fullt så hungrig finns även en vanlig meny med ett stort utbud av sushi att välja bland.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;