Här är vinnarna av Gulddraken 2019

Under måndagen gick Gulddraken 2019 av stapeln på Café Opera i Stockholm. Kvällens vinnare är de ställen inom kategorierna Bar, Kafé, Krog Budget, Krog Mellan och Krog Lyx som har levt upp till Krogkommissionens höga krav inom service, upplevelse och ambition.

Varje år delar DN ut de åtråvärda krogpriserna på Gulddraken. Under det gångna året har tidningens redaktion granskat Stockholms krogvärld och de som tilldelas priser är de ställen som har levt upp till Krogkommissionens förväntningar.

Årets vinnare presenterades under en festlig tillställning på Café Opera i Stockholm, där Sveriges krogbransch var inbjuden att delta. I varje kategori, totalt fem stycken, har fem ställen varit nominerade. Videgård var det enda stället som knep nomineringar i två olika kategorier, Årets Krog Mellan samt Årets Bar, och korades som vinnare i en av dem.

Här är årets vinnare av Gulddraken 2019:

Bar:
Videgård

Kafé:
Gast

Krog Budget:
The Fishery Gallerian

Krog Mellan:
Restaurang Hantverket

Krog Lyx:
Oaxen Krog

Även Gulddrakens hederspris delades ut till personer och fenomen som gjort Stockholm till en bättre krogstad. I år prisades krögaren Fredrik Eriksson, Bio & Bistro Capitol och Restaurang Sensum.

Stipendiet Framtidsdraken, som ska göra gymnasieelever bättre förberedda på vad som väntar dem när de börjar arbeta i branschen, delades också ut och gick till Vilma Peregi och Love Dahl. Framtidsdraken är ett samarbete mellan projektledare Daniella Illerbrand, Dagens Nyheter och restaurangerna Fotografiska, Mathias Dahlgren Matbaren, Restaurang Hantverket, Gastrologik och Adam/Albin.

Här kan du se hela listan med alla ställen som var nominerade till Gulddraken 2019.