Efter en tids rekrytering är nu uppställningen klar för Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget. Härnäst väntar träning och förberedelser inför Culinary World Cup 2026 och Culinary Olympics 2028.
Tidigare i år tillkännagavs att Fredrik Ander och Albin Edberg kliver in som Team Managers för Kocklandslaget respektive Juniorkocklandslaget. Nu står det även klart att Desirée Jaks och Emil Persson axlar rollerna som lagkaptener, när lagen för första gången kommer att ha inte bara en, utan två lagkaptener.
– Det känns fantastiskt att vi nu har spikat våra lag, vi har fått till en bra mix för både juniorerna och seniorerna och jag ser fram emot att dra igång våra träningar. Det nya upplägget med två lagkaptener för Kocklandslaget ser jag som en stark fördel då Desirée och Emil kan driva på laget och både inspirera och utmana dem. Jag känner verkligen att vi har alla förutsättningar för att säkra medaljer i kommande mästerskap, säger Jens Ericsson, General Manager för Kocklandslagen.
Kocklandslaget 2025–2028:
Desirée Jaks, driver Jaks Gastronomi AB
Emil Persson, driver Björkhaga Gastronomi
David Forsman Törnqvist, kock på Nour
Filip Ekdahl, kock på Faccia Grassa i Göteborg
Markus Hedemo, kock på SK Mat & Människor i Göteborg
Moa Johansson, kock på Bar Nîmes
Nadja Kalm, kock på Sushi Sho
Sebastian Lönnberg, kock på Sons & Daughters i San Fransisco
Josefin Pagander, konditor på Gothia Towers i Göteborg
Rebecca Steen, konditor på Gothia Towers i Göteborg
Juniorkocklandslaget 2025–2028:
Benjamin Hellström, kock på Hantverket
Calle Johansson, kock på Vyn i Simrishamn
Carl Böhrens, kock på Operakällaren
David Lauri, kock på Tegelbacken
Ida Brixhall, bagare på Lindeberg Bageri och Konditori
Love Lidström, kock tillsammans med Anders Isaksson för catering och evenemang
Max Salomonsson, praktiserar på Knystaforsen i Torup
Moa Löfqvist, sous chef på Tennstopet
Nora Pålsson, studerar på Sturegymnasiet i Halmstad
Tilda Svensson, kock på Etoile
Alma Knez, studerar på Sturegymnasiet i Halmstad