Nytt koncept öppnar i city: "Är folkets karaokebar"

I mitten av maj får alla som älskar karaoke ett nytt ställe att leva ut sina sångdrömmar på, när Moyagi öppnar på Brunkebergstorg. Med högteknologiska privata karaokerum, cocktails och välkomponerade asiatiska rätter blir Moyagi mer än bara en vanlig karaokebar.

I en lokal på Brunkebergstorg 3 pågår bygget för fullt inför Moyagis öppning den 14 maj. Fördelat på två våningar finns tolv privata karaokerum, avsedda för skönsång för sällskap i alla storlekar. Det som kan verka vara en helt vanlig karaokebar är i själva verket mer konceptuellt, något som grundarna själva kallar för 'premium'.

– Moyagi är en kombination av mat, dryck och musik och konceptet är väldigt genomtänkt från början. Premium innebär dock inte att det är exklusivt, utan hit kan vem som helst komma. Det är folkets karaokebar, säger Marcus Schuterman, en av de tre grundarna av Moyagi tillsammans med Alexander Irinarchos och Jonathan Merlo Sjöö.

Autentisk fingerfood
Moyagi är namnet på en samuraj, som kommit att bli en maskot för karaokekonceptet där alla tolv karaokerum är döpta efter varsin samuraj med sin egen unika personlighet. Varje rum är konceptuellt inrett med loungesoffa, LED-belysning, tv-skärm och ipad där man kan välja bland tusentals låtar. De japanska influenserna genomsyrar såväl inredning som mat och dryck.

– Vi kommer att servera autentisk fingerfood med influenser från bland annat Japan och Korea, men även andra asiatiska länder. Tanken är att man tar in flera rätter under kvällen och delar dessa på ett avslappnat sätt. I baren kommer man kunna köpa traditionell japansk dryck, som sake och japansk öl, säger Alexander Irinachos.

Vill ta karaokekulturen till Sverige
Flera av de kockar som jobbar på Moyagi har varit verksamma i Japan, och på menyn hittar man rätter som temaki, bao buns och sushi. Beställer gör man via sin mobiltelefon direkt från karaokerummet, och maten levereras sedan till rummet direkt från köket. Just det japanska är något som legat som inspiration under hela idéprocessen, till konceptet som började ta sin form redan i januari 2019.

– Vi ville verkligen göra något roligt och ge kärlek till karaoke och den viktiga del av kulturen den har i Japan, och ta den till Sverige. Moyagi flirtar med 80-talets arkadspel och är en plats dit man kan gå spontant under en utekväll, eller boka upplevelsen på förhand. Det är också perfekt för företag att abonnera stället och anpassa upplevelsen, säger Marcus Schuterman, som tidigare jobbat inom nattklubb, precis som Alexander.

På Moyagis övervåning, i gatuplan, kommer det att finnas en lounge dit man kan komma för att dricka drinkar och äta mat – även om man inte är sugen på att sjunga. Under sommaren kommer en stor uteservering öppna upp med utsikt över det växande Brunkebergstorg. Moyagis framtidsvisioner är att öppna på flera håll runt om i Stockholm, och utveckla karaoke-konceptet till att bli en självklar del av den typiska utekvällen.