Guiden till magasinering i Stockholm

Guiden till magasinering i Stockholm

Behöver du någonstans att tillfälligt förvara möbler i Stockholm, eller räcker förrådet hemma inte riktigt till för familjens prylar? Det finns gott om företag som hyr ut förråd, där privatpersoner och företag kan magasinera sina saker. Att hyra förråd i Stockholm är enkelt – själva bokningen och betalningen görs oftast enkelt online, och inte helt sällan till ett generöst erbjudande. I den här guiden har vi samlat bra företag för magasinering i Stockholm, där du kan hitta förråd i alla möjliga storlekar och prisklasser. Jämför alltid priserna mellan företag, då dessa kan variera.

Innehållsförteckning
 1. Magasinering i Stockholm
  1. Kontain – Drive-in-förråd
  2. Shurgard – Magasinering över hela Stockholm
  3. Pick Up Storage – Hämtar dina grejer
  4. SmartBox – Magasinera i en SmartBox
  5. Ztorage.se – Bärhjälp och förvaring
  6. City Self Storage – Centrala förråd i Stockholm
  7. Vinden – Enkelt, billigt och smart
  8. 24Storage – Öppet dygnet runt
  9. Gopak – Mobil magasinering
  10. Pelican Self Storage – Från 0,5 m² till 75 m²
  11. Green Storage – Hållbar förvaring

Magasinering i Stockholm

Kontain

Drive-in-förråd

I Åkersberga ligger Kontain, som sysslar med smarta magasineringslösningar för både privatpersoner och företag. Oavsett vad du behöver förvara, så kan du här hitta rätt typ av förråd för ditt behov. Du bokar enkelt online och har sedan full tillgång till ditt förråd när du vill, då anläggningen är öppen dygnet runt. Du använder mobilen för att komma in och ut.

Shurgard

Magasinering över hela Stockholm

Shurgard är ett välkänt företag när det kommer till magasinering och förvaring, och i Stockholmsregionen har man anläggningar från Södertälje i söder till Upplands Väsby i norr. Du bokar enkelt ett förråd i en passande storlek via deras hemsida – det största förrådet är 27 m² stort, medan det minsta är 0,5 m². Shurgards stående kampanj är att den första månadshyran kostar 1 krona.

Pick Up Storage

Hämtar dina grejer

Pick Up Storage kallar sig själva för det moderna alternativet till self storage. De hjälper dig genom hela processen – med hämtning, lämning och uthyrning av förråd. Du hyr förrådet online, packar dina saker (eller låter Pick Up Storage packa åt dig) och får sedan dina saker upphämtade och levererade till förrådet. Storleken på förrådet varierar och väljs efter dina behov direkt på hemsidan.

SmartBox

Magasinera i en SmartBox

Ska du flytta eller förvara? Oavsett så är SmartBox en smidig lösning, som innebär att du själv inte behöver hyra lastbil eller släpa på flyttkartonger. Du beställer enkelt en box som sedan levereras hem till dig. Fyll den med dina tillhörigheter och få den upphämtad – du bestämmer själv om den ska köras till ett magasin för förvaring, eller om du vill få den levererad till ny adress. Flytt och magasinering i en och samma tjänst, helt enkelt.

Ztorage.se

Bärhjälp och förvaring

Vill du lägga så lite tid som möjligt på magasineringen av dina saker? Ztorage.se hämtar dina flyttkartonger och möbler och förvarar sedan dessa i den uppvärmda lagercentralen i Skärholmen. Under förvaringstiden har du en digital överblick av dina saker, och när det är dags för återlämning beställer du enkelt en hemleverans. Det konkurrenskraftiga priset är en trevlig bonus.

City Self Storage

Centrala förråd i Stockholm

Medan konkurrenterna ofta placerar sig utanför stan, satsar City Self Storage på att finnas på flera centrala platser i Stockholm – bland annat på Gärdet och i Vasastan. Man erbjuder flexibla lösningar och har förråd i olika storlekar, för att möta alla tänkbara behov. Personalen hjälper dig att fylla förrådet på ett sätt som gör att du får plats med så mycket som möjligt. Du bokar enkelt din magasinering online.

Vinden

Enkelt, billigt och smart

Företaget Vinden hämtar, magasinerar och returnerar dina tillhörigheter. Man tar endast betalt för det som du faktiskt förvarar, allt från en flyttlåda till ett helt hem, och man tar dessutom bilder på allt som du skickar in. En smart funktion är att du sedan kan se precis vad du förvarar hos Vinden via deras app. I den kan du också boka transport, samt lägga ut saker till donation eller försäljning.

24Storage

Öppet dygnet runt

Oavsett om du ska flytta utomlands, byta bostad eller bara behöver tillfällig förvaring av dina saker, så kan 24Storage hjälpa dig. Man finns på flera ställen runtom i Stockholm, och förråden finns i olika storlekar. Du har tillgång till dina saker dygnet runt, och är fri från besvärlig bindningstid när du säger upp förrådet. Man bokar enkelt online, eller via telefon. Släp finns att hyra.

Gopak

Mobil magasinering

Gopak är ett modernt alternativ när det kommer till magasinering. Man levererar helt enkelt ett mobilt magasin hem till din dörr eller garageuppfart. Sedan lastar antingen du eller personal från Gopak in dina saker i magasinet, som sedan körs till ett tempererat centrallager för förvaring. Det mobila förrådet är en container med inbyggd ventilation, som är sju kvadratmeter stort. Tjänsten erbjuds i hela Storstockholm.

Pelican Self Storage

Från 0,5 m² till 75 m²

Strategiskt placerade anläggningar, på flera ställen runtom i Stockholm, gör att du alltid har nära till dina magasinerade saker hos Pelican. Man hyr ut förråd till både privatpersoner och företag och förrådens storlekar sträcker sig från 0,5 m² till 75 m². Alla anläggningar är utrustade med kameraövervakning, både ute och inne, samt ett modernt säkerhetssystem.

Green Storage

Hållbar förvaring

Green Storage vill göra allt så enkelt, smart och hållbart som möjligt för sina hyresgäster. Du bokar förrådet online, samt signerar och betalar. Därefter laddar du ner företagets app, som blir din nyckel in och ut ur förrådet. Du slipper alltså att köpa till ett separat lås, som många andra liknande företag kräver. För att värna om miljön lyser Green Storage upp förråden med LED, som bara tänds när någon är i lokalen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;