White Guide White Guide

Sveriges bästa restauranger korade i White Guide 2018

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

På kvällen måndagen den 5 mars presenterades vinnarna av White Guide 2018 i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. På galan korades årets bästa restauranger i olika kategorier och de största restaurangupplevelserna i landet hyllades.

Av närmare 800 testade restauranger kvalificerade sig i år 600 restauranger i just utkomna upplagan av White Guide. Många priser gick till Stockholm: Årets Bästa Restaurang, som också levererade Årets Bästa Serviceupplevelse, är enligt White Guide 2018 nyöppnade Frantzén i Stockholm.

Årets Stjärnskott blev Ichi, Årets Banbrytare tilldelades Mathias Dahlgren Rutabaga, Årets Merroir Award gick till Frida Ronges restauranger Unn och Tak, Årets Hållbara Gastronomi stod för andra året i rad Volt för, och Årets Dryckesupplevelse gick till den lilla vinbaren Folii på Södermalm. Nytt för i år är priset Årets Ljudmiljö i Stockholm, vilket gick till Taverna Brillo.

Utanför huvudstaden hittar vi följande priser: Terroir Award gick till SAV i Tygelsjö utanför Malmö, Årets Hjärtekrog tilldelades Björn Perssons krog Familjen i Göteborg och staden Falkenberg tilldelades priset Årets Värt en Resa - det med motivationen att entusiastiska matentreprenörer gjort staden till en spännande matdestination.

- Den svenska matkulturen har utvecklats snabbt de senaste åren - de krogar som inte hänger med kommer ofelbart att halka ner på listorna. Vi ser också med glädje att allt fler krogar är föredömen i samhället när det gäller ekologi, hållbarhet och återbruk, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide.

På galan i Blå Hallen berättades det också från scenen att nästa års White Guide-gala för första gången kommer att äga rum i Malmö, på Malmö Opera.

- Vi är väldigt glada att få välkomna White Guide till Malmö och Skåne nästa år! Att galan för första gången förläggs här bidrar till att positionera Skåne som ledande mat- och dryckesregion och det är glädjande att se att de senaste årens strategiska arbete med att attrahera mat- och dryckesrelaterade event och möten ger resultat, säger Sofie Broomé, projektledare på Event in Skåne.

Läs mer här.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.