Unn

3,5
2 betyg
$$$$
Fusionrestaurang
Unn
3,5
2 betyg

Unn är den intima lilla restaurangen som döljer sig längst in på Tak vid Brunkebergstorg. Här erbjuds en lyxig nytolkning av en japansk teppanyaki, med en egen kock och endast åtta sittplatser.

Precis som på Restaurang Tak är det Frida Ronge som är kreativ ledare för Unn, och även här står mötet mellan Norden och Japan fokus. Här serveras en säsongsanpassad omakasemeny bestående av sex serveringar som tillagas på en teppanyakihäll framför gästerna. Den avskilda lilla restaurangdelen har som vision att tilltala alla sinnen och att servera en meny där utvalda nordiska råvaror möter japanska tekniker.

Unn bokas endast för ett sällskap, med upp till åtta gäster, åt gången. Det är bara att slå sig ner runt tappanyakihällen och ta del av en privat upplevelse med både mat och dryckespaket där sake, vin och öl ingår.

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2

Recensioner av Unn

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Unn hittar man längst in i hörnet bakom en dörr inne på Tak. Där finns ett stort stekbord som omges av åtta sittplatser. Bakom stekbordet står Kevin Dorch och en tjej som jag inte kommer ihåg namnet på, men som var sommelier, eller åtminstone v...

Kul koncept som inte når hela vägen. Vi hade en väldigt trevlig kock som surrade på och lärde oss ett och annat, och jag tycker alltid det är kul att interagera med andra gäster. Matmässigt var det tyvärr ingen av rätterna som fick mig att trilla a...

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 4 av 6 · 2018-05-31

“Unn blandar gedigna umamismaker, sött och salt på ett sätt som oftast närmar sig perfektion.”

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2

Representerar du Unn?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Unn?

Unn ligger i prisklassen Hög ($$$$).

Vilken typ av mat serveras på Unn?

På Unn serveras bland annat:

  • Fusion
  • Japanskt
  • Skandinaviskt
  • Asiatiskt

Är det dyrt att äta på Unn?

Unn ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Unn?

Unn ligger på Brunkebergstorg 4, 111 51, City, Norrmalm. I närheten ligger T-Centralen. Närmsta tunnelbana är T-centralen (ca 250m).