Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Savant Bar

4,4
9 betyg
Redigera Savant Bar

Savant Bar är något så ovanligt som en kombinerad kaffe- och naturvinsbar. Här värnar man om miljön och samarbetar med små producenter. Hungrig? Kombinera ett glas vin med en medelhavsinfluerad matbit eller lite svensk ost.

På Tegnérgatan i Vasastan hittar du den moderna baren för både kaffeälskare och vinentusiaster. Dagtid är det kaffet som står i centrum, med bönor från det internationellt hyllade kafferosteriet Love Coffee Roasters i Lund. Rosteriet jobbar nära kaffebönder och gårdar som värnar om schyssta arbetsförhållanden och miljö. Redan från tidig morgon kan man slinka in i den minimalistiska kaffebaren för att ta en fika och bläddra i coffee table-böcker om just kaffe.

Sen eftermiddag förvandlas Savant till en dryckesbar med viner från miljömedvetna producenter, nordiska ölsorter och mycket alkoholfritt. För den som är intresserad av vin finns det alltid något nytt att testa – vinlistan byts nämligen ut nästan varje dag och naturviner är en självklarhet i sortimentet. Vid sidan av dryckerna erbjuder man även en meny bestående av snacks och mellanrätter med inspiration från Sydeuropa, men också större rätter och svenska ostar.

Användarbilder på Savant Bar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Savant Bar av Emma R.
  • Bild från Savant Bar av These S.
  • Bild från Savant Bar av Mimmi S.
  • Bild från Savant Bar av Mimmi S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
5 jul 2022

Bra vin, trevlig, lokal, god mat etc! Det enda som drar mig från att ge 5 stjärnor är att personal är svajig. Känner mig inte alltid jätte välkommen tyvärr, men vem vet! Dem kanske har haft en dålig dag <3

21 feb 2022

Lördag i februari, snålblåst och egentligen borde man kanske gått o tagit en värmande kopp kaffe men nej, vi ville ha vin, naturvin.

Och varm blev man in i själen när man kom in på Savant, hjärtligt och ärligt.
Goda viner, och bra... Visa hela »

4 jul 2020 · Uppdaterad

Väldigt enkel miljö men otroliga viner!! Är endast naturviner, vilket jag snöat in på senaste tiden. Tanken var att ta två glas men spenderade hela kvällen här istället. Så trevlig personal också, som guidade väldigt snyggt. Både... Visa hela »

4 jul 2019 · Uppdaterad

Opretentiöst bar med pretentiösa naturviner som gjorde succé för smaklökarna. Jag gillart! Fick i mig både vitt, rött och orange vin (!). Skön stämning, många stammisar och trevligt bemötande. Liten matmeny så mer snacks och smår... Visa hela »

11 jul 2022

Riktig pärla för dig som gillar naturviner. Väldigt kunnig och trevlig personal. Hit går jag gärna fler gånger!

3 sep 2020

Savant Bar är en naturvins- och kaffebar med väldigt kunnig och trevligt personal. Inredningen är enkel på ett snyggt sätt och det spelas alltid bra musik. Här vill man sitta och surpla naturvin hela kvällen lång!

Att sitta på uteserveringen p... Visa hela »

8 feb 2022

Drack bara några glas vin på Savant, uppskattade utbudet och atmosfären. Nästa gång ska jag prova maten!

31 mar 2022

Listad i: Vinbar
2 mar 2022

Listad i: Favoriter

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.