Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Savant Bar

4,0 • 1 recension
Savant Bar

Savant Bar är något så ovanligt som en kombinerad kaffe- och naturvinsbar. Här värnar man om miljön och samarbetar med små producenter. Hungrig? Kombinera ett glas vin med en medelhavsinfluerad matbit eller lite svensk ost.

På Tegnérgatan i Vasastan hittar du den moderna baren för både kaffeälskare och vinentusiaster. Dagtid är det kaffet som står i centrum, med bönor från det internationellt hyllade kafferosteriet Love Coffee Roasters i Lund. Rosteriet jobbar nära kaffebönder och gårdar som värnar om schyssta arbetsförhållanden och miljö. Redan från tidig morgon kan man slinka in i den minimalistiska kaffebaren för att ta en fika och bläddra i coffee table-böcker om just kaffe.

Sen eftermiddag förvandlas Savant till en dryckesbar med viner från miljömedvetna producenter, nordiska ölsorter och mycket alkoholfritt. För den som är intresserad av vin finns det alltid något nytt att testa – vinlistan byts nämligen ut nästan varje dag och naturviner är en självklarhet i sortimentet. Vid sidan av dryckerna erbjuder man även en meny bestående av snacks och mellanrätter med inspiration från Sydeuropa, men också större rätter och svenska ostar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 jul 2019 · Uppdaterad

Opretentiöst bar med pretentiösa naturviner som gjorde succé för smaklökarna. Jag gillart! Fick i mig både vitt, rött och orange vin (!). Skön stämning, många stammisar och trevligt bemötande. Liten matmeny så mer snacks och smår... Visa hela »