Glassbarer i Stockholm

Kejsar Tang, Alexander den store, Marco Polo - tre kända män med en gemensam svaghet, nämligen välgjord glass. Inget ont om en gammal hederlig Magnum, men känslan av att äta en riktigt god italiensk chokladglass är något annat. Det är magi - inte minst i gassande solsken. Vill du bli lika exalterad är det bara att besöka någon av Stockholms små glassbarer. Här listar vi stans bästa glasställen med godaste glassen för riktiga glassälskare.

Se även:

Visa på karta

Stockholms Glasshus

Ett mÄste i Vasastan

Stockholms Glasshus ligger i mysiga Birkastan och står för några av stans grymmaste glassorter. Här hittar du många spännande smaker, enbart naturliga råvaror och helt okej priser.

Gelateria Italiana

Makalöst gott vid Fridhemsplan

Av många ansedd som stans bästa glassbar. Makalöst god chokladglass och sorbet som slår det mesta. Så är du i närheten av Fridhemsplan är detta bara ett måste!

Snö

DagsfÀrsk gelato

Den här populära glass- och kaffebaren vid Vasaparken gör italiensk glass med fina råvaror och roliga smakkombinationer som fått gästerna att jubla. Vad sägs om exempelvis brynt smör med kola och rosmarin? Dessutom har de kurser där man kan lära sig göra sin egen gelato.

Snö Odengatan
Snö Kvarnholmen

Nordic Fauna Ice Cream

Signerat dessertmÀstare

Finsmakare och tokig i glass? Då ska du bege dig till dessertmästaren Joel Lindqvists glassbar och butik i Kräftriket. Året runt serveras glass med naturliga råvaror och nordiska smaker. Vad sägs om jordärtskocka, messmör eller gin och rabarber?

Kungsholmens Glassfabrik

Massor av grÀddglass och sorbet

Förmodligen Stockholms bredaste utbud av gräddglass och sorbet. Säljer sina alster både på fabriken och i ytterligare en glassbar på Bondegatan (under vår- och sommartid). Fabriken levererar både till restauranger och privatpersoner på beställning.

Ben & Jerry's

Stor glasskedja startad av tvÄ hippies

Ben & Jerry's må vara en stor kedja, men för er som inte visste så var det faktiskt två hippies som startade företaget på en bensinmack i USA. Man har sedan dess expanderat men bibehållit både kvalitet och miljötänk. Förutom 24 olika sorters glas kan man få våfflor, amerikanska bakverk och milkshakes.

Ben & Jerry's Gamla Stan
Ben & Jerry's Gröna Lund

StikkiNikki Gelato

Grym glass utan tillsatser

StikkiNikki Gelato finns på olika ställen i Stockholm. Glassen är i absolut världsklass, gjord enbart på naturliga råvaror. Något för riktiga glassfanatiker, testa även deras hemgjorda ekologiska milkshakes och kaffedrinkar.

StikkiNikki Gelato Götgatan
StikkiNikki Gelato Drottninggatan
StikkiNikki Gelato Mariatorget

18 smaker

En av vÀrldens bÀsta glassbarer!

Ett litet glassparadis för alla glassälskare runt hörnet från Hornsgatan. All glass görs på plats efter säsong och enbart på naturliga ingredienser - helst ekologiska. Vill man inte ha glass i stora lass finns även minikulor att testa och dessutom finns laktosfria veganalternativ. 18 smaker är listad som en av världens bästa glassbarer - inklusive de italienska(!).

  • Adress:

A.H. Glassbar

Omtalad glassveteran vid Nytorgsparken

Precis vid Nytorget hittar du ett av stans mest omtalade små glasställen, endast öppet under sommarhalvåret. Här serveras över 40 olika sorters hemlagad italiensk glass som under varma dagar skapar kö på gatan. Om uteserveringen är full är det bara att sätta sig i Nytorgs- eller Vitabergsparken.

Gelato Scarfó

För riktiga gelatoÀlskare

Ta en sväng till Bromma och testa den här omtyckta gelaterian som tillverkar exklusiv, italiensk gelato med utvalda råvaror - utan tillsatser och färgämnen. Spännande smaker i bägaren kombineras dessutom med chokladfontän och espresso från Kalabrien.