Glassbarer i Stockholm

Smarrig gräddglass, krämig italiensk gelato och veganglass med spännande smaker och naturliga ingredienser - Stockholm har allt och lite till att önska för riktiga glassälskare. Passa på att svalka dig med god glass och sorbet i alla möjliga olika former - här listar vi Stockholms bästa glassbarer.

Se även:

Gelateria Italiana

Handgjord gelato vid Fridhemsplan

Av många ansedd som stans bästa glassbar. Gelateria Italiana tillverkar gelato och fruktsorbet på naturliga råvaror och här kan du även plocka upp lite semifreddo eller en hel glasstårta. Är du i närheten av Fridhemsplan är detta ett måste.

Snö

Dagsfärsk gelato

Populär glass- och kaffebar vid Vasaparken som gör egen italiensk glass med fina råvaror och roliga smakkombinationer. Vad sägs om exempelvis brynt smör med kola och rosmarin? Dessutom har de kurser där man kan lära sig att göra sin egen gelato.

Snö Odengatan
Snö Kvarnholmen

King Scoopa

Glass i stora lass

En halv trappa ner på Hornsgatan vid Hornstull döljer sig King Scoopa, en omtalad liten glassbar som öppnades av Henok Fentie från Omnipollos hatt. I lokalen tillverkas glass med spännande smaker, och den som inte kan få nog av det goda kan vara lugn - skoporna är minst sagt generösa.

  • Adress:

Nordic Fauna Ice Cream

Signerat dessertmästare

Är du en finsmakare som är tokig i glass? Då ska du bege dig till dessertmästaren Joel Lindqvists glassbar och butik i Kräftriket. Året runt serveras glass med naturliga råvaror och nordiska smaker, såsom jordärtskocka, messmör, gin och rabarber.

Caffè L'antico

Småskalig produktion

Caffé L'Antico är ett italienskt café på Valhallavägen som har en egen liten "glassfabrik" där de tillverkar krämig gelato som säljs på plats. Här kan du välja bland olika klassiska smaker som garanterat får det att vattnas i munnen.

Kungsholmens Glassfabrik

Massor av gräddglass och sorbet

Förmodligen Stockholms bredaste utbud av gräddglass och sorbet. Säljer sina alster både på fabriken och i ytterligare en glassbar på Bondegatan (under vår- och sommartid). Fabriken levererar både till restauranger och privatpersoner på beställning.

Nonna's

Omtalad glassfavorit

På somrarna vallfärdar stockholmarna till Norrmälarstrand för att stilla suget med Nonna's omtalade gelato, gjord på hantverksmässigt vis med schyssta råvaror. Även några utvalda butiker och restauranger runtom i stan erbjuder den populära glassen.

StikkiNikki

Grym glass utan tillsatser

StikkiNikkis färgglada glassbarer finns på olika ställen i Stockholm och här hittar du enbart deras egen glass som är gjord på naturliga råvaror. Glassbaren på Mariatorget är dessutom helt vegansk. Testa även StikkiNikkis hemgjorda ekologiska milkshakes och kaffedrinkar.

StikkiNikki Götgatan
StikkiNikki Drottninggatan
StikkiNikki Mariatorget
StikkiNikki Gamla stan
StikkiNikki Hornsbergs Strand
StikkiNikki Lövängsgatan
StikkiNikki Nybrogatan
StikkiNikki Sankt Eriksplan

Stockholms Glasshus

Ett måste i Vasastan

Stockholms Glasshus ligger i mysiga Birkastan och står för några av stans grymmaste glassorter. Här hittar du många spännande smaker, enbart naturliga råvaror och helt okej priser.

Trattoria Grazie

Napolitanskt på Lilla Essingen

Trattoria Grazie på Lilla Essingen hämtar sina influenser från Neapel och serverar allt från napolitanska pizzor till hemgjord gelato. Här är det nära till vattnet om man vill svalka sig med en glass på "strandkanten".

A.H. Glassbar

Omtalad glassveteran vid Nytorgsparken

Precis vid Nytorget hittar du ett av stans mest omtalade små glasställen, endast öppet under sommarhalvåret. Här serveras över 40 olika sorters hemlagad italiensk glass som under varma dagar skapar kö på gatan. Om uteserveringen är full är det bara att sätta sig i Nytorgs- eller Vitabergsparken.

Gelato Scarfó

För riktiga gelatoälskare

Ta en sväng till Bromma och testa den här omtyckta gelaterian som tillverkar exklusiv, italiensk gelato med utvalda råvaror - utan tillsatser och färgämnen. Spännande smaker i bägaren kombineras dessutom med chokladfontän och espresso från Kalabrien.

Fryst

Kalasgott på Kungsholms strand

Poppis glassbutik med egen produktion. Här används endast de bästa råvarorna i tillverkningen, och smakerna följer säsong och fantasi. Beställ en bägare eller festa loss på ett helt glasspaket att fylla frysen med där hemma.

  • Adress:
    • Fryst, Kungsholms Strand 167, Kungsholmen