Snö Odengatan

4,7
36 betyg
Glassbar
Snö
4,7
36 betyg

En populär gelateria och caffetteria som huserar på Odengatan, mittemot Vasaparken. Här kan man inte bara unna sig italiensk glass med spännande smaker, utan även ta en kaffe och äta till exempel pasta eller focaccia.

Historien om SNÖ börjar inte i Vasastan – den börjar på Sardinien. Det var nämligen där som ägaren Kenneth Erlandsson åt en chokladglass som totalt hänförde honom och som fick honom att bestämma sig för att öppna en egen gelateria. Det resulterade i SNÖ, en plats där familjen och kärleken till mat kommer först. Tillsammans med sambon Cinzia Edman tar han hand om gästerna och ser till att ingen går hungrig härifrån.

Gelaterian håller öppet året om och välkomnar både gäster som vill äta pasta eller focaccia gjorda på italienska råvaror, och de som kommer för glass, tårtor eller bakverk. Inte sällan, särskilt under varma sommardagar, ringlar sig kön lång längs Odengatan för den dagsfärska glassen vars smaker varierar från dag till dag.

Att glassen är populär är ingen hemlighet; 2016 och 2018 blev Kenneth utnämnd till svensk glassmästare med motiveringen “genomgående hög kvalitet, tydliga och spännande smakkombinationer samt förföriska konsistenser”, något som går att avnjuta både på Odengatan och de andra filialerna.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,7
36

Recensioner av Snö

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Nya smaker varje dag, och dem har även italiensk lunch! Sjukt bra.
Extra kul anekdot/minne från sist jag var här, jag träffade Chris Pontius (https://www.instagram.com/chrispontius/) och han älskade också glassen!

Såå jäkla god glass! Och man får mkt glass för pengarna 🙊 älskar deras olika smakkombinationer. Och att de kommer lite nya smaker då o då! Jag tar alltid en kula av deras glass med smak av brynt smör, rosmarin & kola (den är nästan bero...

Mmmmm!!! Ljuvlig gelato, roliga smaker, supertrevlig personal. Gillar även deras koncept att man kan beställa t.ex. en liten med två smaker, mellanstor med två eller tre smaker, osv. Istället för det klassiska ”en, två eller tre kulor”.
Tveklö...

Snö är känd för sitt fantastiska urval av gelato, men deras affogato är verkligen en höjdpunkt. Med sin krämiga och rika hasselnöt gelato, lyfts affogato till nya höjder med tillägget av en skott av modig och robust espresso. Kombinationen av de två...

Älskade SNÖ! Hit går jag året om men framförallt veckovis på sommaren. Aldrig ätit glass så god som deras gelato (förutom i Italien). Stället är litet och kön på sommaren sträcker sig nästan 1 km (med betoning på n...

Absolut bästa glassen!
Kön ringlar ofta lång men låt dig inte avskräckas, det brukar tuffa på ganska bra! :)

Glass i stora lass!

Jag är inte glassgalen (men jag ogillar det inte heller) men ett ställe som Snö GÖR en glassgalen! Herregud vad gott!

Jag är rätt "tråkig" när det kommer till glassmaker - vill gärna ha det simpelt - typ va...

Låt mig berätta vad jag tycker om den lilla gelaterian med det stora hjärtat!

När man kommer in här så tänker jag mig att det är liknande stil på gelaterierna i Italien som jag aldrig har besökt, det ger en välkomnande känsla o...

Megagod glass! Perfekt krämig och massor av roliga smaker.
Gott kaffe också! Minus är att det ofta är lång kö, men det är knappast en minus gör ägarna 😂

·

Tycker Snö gör godaste glassen i Stockholm. Uppskattar att de laborerar med smakerna så varje gång man är där finns det alltid någon ny smak att testa.
Gullig personal också och alldeles rimliga glass priser. Lätt 5 stjärnor!

Hade hört och talas om detta fantastiska ställe och till slut vi hamnade på snö en helg!
Förutom långa kö och ingen plats att sitta på gick allt annat smidigt!

Unika och smakrika kombination av olika glass. Pris mässigt också okej!...

Dags att utforska Stockholms glass ställen! Snö en nykomling har gjort entré, är jag helt såld?

Nja, det är en bra gelateria något som har saknats med anslutning till Vasaparken. Köp en glass och ta med! Jag skulle inte sitta kvar och äta ä...

Riktigt god gelato!

Rena drömmen för en glasstokig som jag! Här kan du välja mellan kvalitetsgelato i välkända och originella smaker. Rekommenderas varmt!

Supergod glass! Dock inte min favorit i stan, men absolut värt ett besök!

Texten har översatts automatiskt.

Snö serverar inte bara den godaste gelato jag någonsin haft i Sverige, den kommer också i generösa portioner, med en vänskaplig attityd och i en genuin miljö. Om jag kunde ge en sjätte stjärna, skulle jag. Jag älskar allt med det här stället.

Så gott! smörglassen MMMMMMmmmm

SE-VIN-GOD glass, alltså den med brynt smör och rosmarin skojar man inte bort. Sinnessjukt mycket folk, mer än gärna lokala tanter och gubbar som har svårt att respektera kösystem. Men ska en envisas med att bo i stan får man stå ut lite knuffar i sidan av...

·

Min glassfavorit i stan! God glass som är gräddig men ändå inte tung.

Här har jag vandrat ända längst ut på Kvarnholmen bara för att få äta den fantastiska glassen från Snö helt ovetande om att den också finns på Odengatan! Nu är det aldrig fel att promenera speciellt om man som jag vill äta mycket...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,7
36

Representerar du Snö Odengatan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Snö Odengatan?

Snö Odengatan ligger på Odengatan 92, 113 22, Vasastan. I närheten ligger Sankt Eriksplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 300m).