Guiden till Stureplan och Östermalms bästa nattklubbar

Guiden till Stureplan och Östermalms bästa nattklubbar

Det går mer eller mindre att hitta nattklubbar runt om i hela Stockholm, men det finns helt klart ett område som dominerar. På Östermalm, och mer specifikt runt Stureplan, hittar du några av Stockholms bästa nattklubbar, och om du frågar lokalborna själva så är det här man vill synas. Onsdag, torsdag, fredag och lördag är det sällan folktomt och på vissa ställen är det en bra idé att vara på plats i god tid för att försäkra sig om att man kommer in. Cocktails och mousserande står i fokus och från högtalarna hörs ljudet av house, techno och hip hop. Låter det lockande? Här är guiden till Östermalms bästa nattklubbar.

Innehållsförteckning
 1. Bästa nattklubbarna på Stureplan och Östermalm
  1. Spy Bar – Självklar stockholmsklubb
  2. Atrium at Sturecompagniet & V***** – Kreddig klassiker
  3. East – Fest med fusion
  4. Kasai – Händelselrik fusionrestaurang
  5. The Soap Bar – Öppet sju dagar i veckan
  6. Hell's Kitchen – Internationellt klientel
 2. Gångavstånd (utanför Östermalm)
  1. Café Opera – Pampigt!
  2. Rose & Fou Club – Mogen målgrupp
  3. Berns – Skönt häng för musikfantaster

Bästa nattklubbarna på Stureplan och Östermalm

Spy Bar

Hemsida

Självklar stockholmsklubb

Detta är en av stans mest välbesökta uteställen, speciellt bland mediafolk och influencers. Här kan du välja vad som passar dig för kvällen eller pendla mellan de olika dansgolven som bjuder på hits, house och R'n'B. Kom i tid, eller se till att stå på listan.

Atrium at Sturecompagniet V*****
Atrium at Sturecompagniet
sturecompagniet.se
V*****
entrgroup.se/nightlife/v
Atrium at Sturecompagniet V*****

Kreddig klassiker

Till den grandiosa lokalen på Sturegatan hittar såväl turister som lokalbor på helgerna. Sturecompagniet och VIP-klubben V är en av stadens äldsta klubbar, och enligt många en av de bästa i Stockholm. Hit strömmar stammisar som gärna återkommer.

 • Sturegatan 4, City/Östermalm Sturegatan 12, City/Östermalm
  Atrium at Sturecompagniet
  Sturegatan 4, City/Östermalm
  V*****
  Sturegatan 12, City/Östermalm
 • Atrium at Sturecompagniet
  sturecompagniet.se
  V*****
  entrgroup.se/nightlife/v
 • Atrium at Sturecompagniet V*****

East

Fest med fusion

Sedan 1990-talet har East varit en självklar destination för såväl lunch som middag och fest. Denna stureplanskrog bjuder på asiastisk mat och exotiska drinkar som lägger grunden för en lång kväll – om man vill. Med öppet till 03 alla dagar i veckan går de att lita på.

Kasai

Händelselrik fusionrestaurang

Den här fartfyllda fusionrestaurangen huserar i Hotellets gamla lokaler. Under helgen är det fullt pådrag med middag, fest och underhållning och Kasai svidar om till klubb. Dansare, isfacklor, dj:s och uppträdanden är exempel på vad du kan förvänta dig.

The Soap Bar

Öppet sju dagar i veckan

Söker du en barklubb med något lugnare tempo så kan du börja din afton på Soap Bar, precis vid Nybroplan. Här är det fritt inträde, dj:s och afterwork-erbjudanden som gäller. Stället har funnits sedan 1997 och har bland annat gjort sig känt för sina generösa öppettider.

Hell's Kitchen

Hemsida

Internationellt klientel

Under Sturekompagniet hittar du den omtalade nattklubben Hell's Kitchen. Hit hittar såväl internationella gäster som stammisar, och det är inte helt omöjligt att du stöter på en kändis då både P. Diddy och Timabaland har valt att ha fester just här.

Gångavstånd (utanför Östermalm)

Café Opera

Pampigt!

Under tidigt 80-tal slog klubben och eventlokalen Café Opera upp portarna i Kungliga Operan vid Kungsträdgården. Här har flertalet internationella gäster och artister festat loss genom åren, och förutom sitt vanliga klubb-klientel på helgerna firas allt från från pampiga födelsedagar till företagsfester innanför dessa väggar.

Rose Fou Club
Rose
roseclub.se
Fou Club
fouclub.com
Rose Fou Club

Mogen målgrupp

Rose och VIP-klubben Fou blev snabbt känt, och populärt, för att erbjuda en klubbscen för en lite äldre målgrupp. Här ska man helst vara minst 25 för att komma in, stämningen är dock lika hög. Fullt ös och klackarna i taket gäller, så det är bara att köra.

 • Hamngatan 2, City/Norrmalm Hamngatan 2, City/Östermalm/Norrmalm
  Rose
  Hamngatan 2, City/Norrmalm
  Fou Club
  Hamngatan 2, City/Östermalm/Norrmalm
 • Rose
  roseclub.se
  Fou Club
  fouclub.com
  Rose
  08-440 56 30
  Fou Club
  08-440 56 35
 • Rose Fou Club

Berns

Skönt häng för musikfantaster

Till Berns har kön alltid ringlat lång, vare sig man vill besöka terrassen eller klubbarna Le! och Neu under jord. Hit kan man gå för att såväl mingla i baren som för att verkligen kasta loss och dansa till stängning. Musiken bjuder på både techno och R'n'B. Här hålls även konserter och livespelningar i stora salen.

 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;