Akkurat Bar & Restaurang

3,6
14 betyg
$$$
Ölbar
Whiskybar
Restaurang
Akkurat
3,6
14 betyg
Akkurat i en mening: Restaurang och bar med ett stort utbud av öl och whisky.
Kort om drycken: Öl från små hantverksbryggerier och över 400 sorters whisky.
Typiska rätter: Musslor, biff rydberg, råbiff.

Vattenhål i maltvärlden

Sedan 90-talet har Akkurat gjort sig känt för en ansenlig mängd öl- och whiskysorter och för sina populära musslor. I den rustika lokalen kan du botanisera bland hundratals whiskysorter, testa öl från spännande hantverksbryggerier, gå på öl- eller whiskyprovning och njuta av livemusik.

Ända sedan starten har Akkurat strävat efter att ha ett öl- och whiskyutbud som ligger i framkant, något som fortsätter att locka dryckesentusiaster till Söderkrogen. Inte minst har den kombinerade baren och restaurangen gjort sig känd för att värna om ölbranschen genom att arbeta med små hantverksbryggerier. Här finns även ett imponerande bibliotek årgångsöl som lagras i källaren, och närmare 400 sorters whisky. Experimentlustan när det kommer till smaker sinar aldrig; de presenterar ständigt nyheter i gästkranarna och vill du lära dig mer om de (ofta) bärnstensfärgade dryckerna går det att delta i öl- och whiskyprovningar.

På menyn finns såväl snacks som svenska husmansklassiker, europeiska influenser och rejäla pubrätter. Särskilt kända är musslorna som serveras med pommes och finns i en rad olika varianter, från klassiska moules mariniere och moules islay med rökig whisky till de asiatiska i kokosmjölk. Utöver de populära musslorna erbjuds även andra fisk- och kötträtter. Utvalda söndagar breddas upplevelsen med livemusik, ett skönt häng som drar stor publik.

Kom bara ihåg att boka bord i förväg om du planerar att äta på Akkurat. Platserna fylls lätt upp i restaurangen, medan det är först till kvarn som gäller i bardelen och på uteserveringen.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Akkurat Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
14
Google-logo
Google
4,4
3 871

Recensioner av Akkurat

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Trevligt ölställe med massor av öl och whiskey. Klassiska rätter på menyn, men absolut en av de bättre pubarna. Ganska mysigt, gott och trevlig personal.

Listad i: Stockholm

Riktigt trevligt ställe! Ta musslorna som är tillagade med olika smaker! Nöj er med en liten gryta + pommes. Eller skippa pommes och ta en stor gryta. Det är mycket mat, och gott! Drick öl till, eller vänj er vid att de höjer på ögonbrynen när du be...

Jag är en inbiten Moules marinières -fan och hade höga förväntningar då jag hade läst om restaurangen på internet. Tyvärr blev jag besviken då måltiden var smaklös och musslorna var överkokta samt att aiolin var tam och fä...

Gillar man öl och whisky behöver man inte gå någon annanstans. Hundratals sorter av båda att botanisera bland (i en trevlig lokal).

Personalen är ölnördig så det står härliga till och kan garanterat ge alla ett bra tips.

D...

Listad i: Publistan

Härligt ställe med fantastiska musslor! Inget fancy utan istället avslappnat och härlig stämning. Som sagt väldigt mycket öl att välja på vilket gör kvällen mycket mer än bara en middag. Personalen är både trevliga och pål...

Många ölsorter och musslor på menyn. Konstigt nog majonnäs till musslorna och pommes, istället för aioli.

Hmmm, jag gillar att det ställe med livemusik, rock n roll och allt som ingår
Men maten är under all kritik.
En hamburgare som smakar skosula till ett orimligt högt pris,? Isf vill jag att det är den bästa burgaren jag haft.
Moules som ALLA säger ä...

·

Ett trevligt ställe för att dricka öl och de har ett stort utbud av sorter för alla smaker. Om maten hade hållit högre klass hade betyget varit högre.

Bästa musslorna och ölutbudet i stan. Suverän personal som kan sin öl!

Många glada kvällar m trevlig mat o hög stämning genom åren

En klassiker som alltid levererar!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
14
Google-logo
Google
4,4
3 871

Representerar du Akkurat Bar & Restaurang?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Akkurat Bar & Restaurang?

Vi har klassificerat Akkurat som:

  • Whiskybar
  • Ölbar
  • Pub

Vilken typ av mat serveras på Akkurat Bar & Restaurang?

På Akkurat Bar & Restaurang serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Skandinaviskt
  • Skaldjur

Vad kostar det att äta på Akkurat Bar & Restaurang?

Akkurat Bar & Restaurang ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Akkurat Bar & Restaurang uteservering?

Ja, Akkurat Bar & Restaurang har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Akkurat Bar & Restaurang?

Akkurat Bar & Restaurang ligger på Hornsgatan 18, Södermalm. I närheten ligger Slussen. Närmsta tunnelbana är Slussen (ca 200m).