Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Kvarnen

3,4
9 betyg
Redigera Kvarnen

Folkliga Söderinstitutionen Kvarnen är en av stans äldsta ölhallar med allt som hör till. Hit hittar såväl Bajenfans som klubbkids, ölälskare och hungriga middagsgäster för att umgås i stimmig miljö med över 100 år på nacken.

Kvarnen har legat vid Björns trädgård på Medborgarplatsen sedan 1908, och den forna stilen har bevarats. Här möts du av äkta ölhallsmiljö med mönstrade golv, högt i tak, enkla trämöbler och små bås där stammisar intar köttbullar, stekt strömming, blodpudding och andra svenska klassiker i kombination med en kall öl. Som kvarterskrog lockar Kvarnen stor publik, och kvällstid är själva baren ett stimmigt tillhåll där man även arrangerar allt från klubbar och livespelningar till valvakor och debatter.

Längst in hittar du Kvarnens bakficka, en internationell ölhall som tillkom 2013 och är inredd i upphottat eklektiskt stuk. Här har ölhänget pyntats med allt från smålampor och träväggar till industristolar i olika färger och graffiti i taket. Ölutbudet erbjuder importerad öl från hela världen där tonvikt ligger på Tjeckien. Här kan du avnjuta Kvarnens hela meny, från genuina Tore Wretman-klassiker till saftig kalvschnitzel.

Vill du se Kvarnen i dagsljus är det bara att styra kosan mot den klassiska, svenskinspirerade brunchbuffén som serveras i två sittningar på lördagar och söndagar. Sommartid finns även en uteservering som är placerad ett stenkast bort, mitt i folkvimlet på Medborgarplatsen.

Användarbilder på Kvarnen Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Kvarnen av Catrin M.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 aug 2018

Var minst sagt skeptisk innan jag gick hit för första gången, men blev positivt överraskad! Det är genuint, rustikt, äkta och gott! Deras kräft-toast skagen är superb! SOS tallriken likaså! Lokalen är enkel men det passar konceptet och upplevelsen... Visa hela »

23 nov 2020

En av Stockholms få ölhallar. Tankarna går till tysk ölhall. Högt till tak och ganska stimmig lokal. Standardhak för Bajens supportrar.

15 apr 2017

En institution som fortsätter att leverera år efter år. Jag har druckit öl och ätit lunch här flera gånger och det bästa med Kvarnen är nog deras härliga personal och klassiska atmosfär.

2 apr 2019

Det blev klassikern köttbullar med mos. Jag hade inga höga förhoppningar på detta stället men det var god mat.

14 jul 2022

Har aldrig haft en dålig kväll på Kvarnen! Både varit här för att äta, dricka och dansa och allt är lika bra! Superbra läge också!

29 maj 2015

Bara besökt Kvarnen för brunch, men det var en mycket trevlig upplevelse. Stor variation och bra kvalitet. Stort plus för väl tilltaget dessertbord inkluderande våfflor med grym frasighet. Tyvärr ingår ingen dryck alls och den apelsinjuice som kan beställas... Visa hela »

22 sep 2016

Det var bättre 2001

2 mar 2020

Kvarnen är en rustik och gammal klassisk ölhall i hjärtat av Söder. Letar du god husman och är i krokarna ska du definitivt gå hit. Kvarnen serverar även klassisk brunchbuffé helgtid med allt från sill och gravad lax till våfflor. Måste oc... Visa hela »

25 aug 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.