Kvarnen

3,4
11 betyg
$$$
Ölbar
Svensk restaurang
Kvarnen
3,4
11 betyg
Kvarnen i en mening: Livlig ölhall med anrik historia
Kort om maten: Svensk husmanskost
Typiska rätter: Köttbullar, stekt strömming, pyttipanna
Kort om drycken: Kall öl, snaps och klassiska cocktails

Anrik Söderkrog med brett klientel

Folkliga Kvarnen är en av stans äldsta ölhallar med allt som hör till. Hit hittar såväl Bajenfans som klubbkids, ölälskare och hungriga middagsgäster för att umgås i stimmig miljö med över 100 år på nacken.

Kvarnen har legat vid Björns trädgård på Medborgarplatsen sedan 1908, och den forna stilen har bevarats. Här möts du av äkta ölhallsmiljö med mönstrade golv, högt i tak, enkla trämöbler och små bås där stammisar intar köttbullar, stekt strömming, pytt i panna och andra svenska klassiker i kombination med en kall öl. Som kvarterskrog lockar Kvarnen stor publik, och kvällstid är själva baren ett stimmigt tillhåll för såväl afterwork med kollegor som en dejt eller bara avslappnat häng med gamla vänner.

Längst in hittar du Kvarnens bakficka, en internationell ölhall som tillkom 2013 och är inredd i upphottat eklektiskt stuk. Här har ölhänget pyntats med allt från smålampor och träväggar till industristolar i olika färger och graffiti i taket. Ölutbudet erbjuder importerad öl från hela världen där tonvikt ligger på Tjeckien. Här kan du avnjuta Kvarnens hela meny, från genuina Tore Wretman-klassiker till ren- och viltskavspanna.

Vill du se Kvarnen i dagsljus är det bara att styra kosan mot den klassiska, svenskinspirerade brunchbuffén som serveras på lördagar och söndagar. Sommartid finns även en uteservering som är placerad ett stenkast bort, mitt i folkvimlet på Medborgarplatsen.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Kvarnen Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,4
11

Recensioner av Kvarnen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Går ju inte hit lika ofta som förr, och är jag på Söder blir det oftare Pelikan som jag gillar bättre, tycker har bättre käk och inte är lika bajenifierat, men glider förbi på en öl då och då eftersom det alltid är avsla...

Klassisk restaurang, klassisk mat, bra service, bra lokal. MEN, för dyrt! För historian och värmen får Kvarnen 3 stjärnor.. Men snälla människor, gör nått åt dom hutlösa priserna.

Var minst sagt skeptisk innan jag gick hit för första gången, men blev positivt överraskad! Det är genuint, rustikt, äkta och gott! Deras kräft-toast skagen är superb! SOS tallriken likaså! Lokalen är enkel men det passar konceptet och upplevelsen...

En av Stockholms få ölhallar. Tankarna går till tysk ölhall. Högt till tak och ganska stimmig lokal. Standardhak för Bajens supportrar.

Har aldrig haft en dålig kväll på Kvarnen! Både varit här för att äta, dricka och dansa och allt är lika bra! Superbra läge också!

Det blev klassikern köttbullar med mos. Jag hade inga höga förhoppningar på detta stället men det var god mat.

En institution som fortsätter att leverera år efter år. Jag har druckit öl och ätit lunch här flera gånger och det bästa med Kvarnen är nog deras härliga personal och klassiska atmosfär.

Bara besökt Kvarnen för brunch, men det var en mycket trevlig upplevelse. Stor variation och bra kvalitet. Stort plus för väl tilltaget dessertbord inkluderande våfflor med grym frasighet. Tyvärr ingår ingen dryck alls och den apelsinjuice som kan beställas...

Det var bättre 2001

Kvarnen är en rustik och gammal klassisk ölhall i hjärtat av Söder. Letar du god husman och är i krokarna ska du definitivt gå hit. Kvarnen serverar även klassisk brunchbuffé helgtid med allt från sill och gravad lax till våfflor. Måste oc...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,4
11

Representerar du Kvarnen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Kvarnen?

På Kvarnen serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Europeiskt
  • Husmanskost

Vilken typ av bar är Kvarnen?

Vi har klassificerat Kvarnen som:

  • Pub
  • Cocktailbar
  • Ölbar

Vad kostar det att äta på Kvarnen?

Kvarnen ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Kvarnen uteservering?

Ja, Kvarnen har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Serverar Kvarnen lunch?

Ja, Kvarnen har lunchserveringar.

Var ligger Kvarnen?

Kvarnen ligger på Tjärhovsgatan 4, 11621, Södermalm. I närheten ligger Medborgarplatsen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 50m).