Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kvarnen

3,3 • 3 recensioner
Kvarnen

Folkliga Söderinstitutionen Kvarnen är en av stans äldsta ölhallar med allt som hör till. Hit hittar såväl Bajenfans som klubbkids, ölälskare och hungriga middagsgäster för att umgås i stimmig miljö med över 100 år på nacken.

Kvarnen har legat vid Björns trädgård på Medborgarplatsen sedan 1908, och den forna stilen har bevarats. Här möts du av äkta ölhallsmiljö med mönstrade golv, högt i tak, enkla trämöbler och små bås där stammisar intar köttbullar, stekt strömming, blodpudding och andra svenska klassiker i kombination med en kall öl. Som kvarterskrog lockar Kvarnen stor publik, och kvällstid är själva baren ett stimmigt tillhåll där man även arrangerar allt från klubbar och livespelningar till valvakor och debatter.

Längst in hittar du Kvarnens bakficka, en internationell ölhall som tillkom 2013 och är inredd i upphottat eklektiskt stuk. Här har ölhänget pyntats med allt från smålampor och träväggar till industristolar i olika färger och graffiti i taket. Ölutbudet erbjuder importerad öl från hela världen där tonvikt ligger på Tjeckien. Här kan du avnjuta Kvarnens hela meny, från genuina Tore Wretman-klassiker till saftig kalvschnitzel.

Vill du se Kvarnen i dagsljus är det bara att styra kosan mot den klassiska, svenskinspirerade brunchbuffén som serveras i två sittningar på lördagar och söndagar. Sommartid finns även en uteservering som är placerad ett stenkast bort, mitt i folkvimlet på Medborgarplatsen.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

En institution som fortsätter att leverera år efter år. Jag har druckit öl och ätit lunch här flera gånger och det bästa med Kvarnen är nog deras härliga personal och klassiska atmosfär.

Bara besökt Kvarnen för brunch, men det var en mycket trevlig upplevelse. Stor variation och bra kvalitet. Stort plus för väl tilltaget dessertbord inkluderande våfflor med grym frasighet. Tyvärr ingår ingen dryck alls och den apelsinjuice som kan beställas... Visa hela »

Det var bättre 2001