Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

di Sotto

4,0
18 betyg
  • Strömgatan 14
    • City, Norrmalm
  • Denna verksamhet har rapporterats som permanent stängd.
Redigera di Sotto

En trappa ner från Kungliga Operans scener hittar du di Sotto (före detta Brasseriet), en pampig restaurang och bar med stans kungligaste utsikt. Konceptet drivs av folket från Grodan och inkluderar även uteserveringarna Strömterrassen och Guldterrassen.

di Sotto
I matsalen, kantad av maffiga pelare, speglar, stuckaturer och mönstrade heltäckningsmattor, serveras moderna italienska rätter med svenska råvaror. Här kan du äta lunch och middag i en av stans mest praktfulla miljöer med utsikt över Strömmen och slottet. Tidigare huserade bohemkrogen Strömkafét i samma lokaler, ett stammishak för dåtidens författare och konstnärer.
Öppet mån-lör

Strömterrassen
Med klassisk vy över Strömmen och Gamla stan bjuder Strömterrassen på somrigt häng där utegrill, drinkar och namnkunniga resident-dj:s står i centrum. Här kan du svalka dig med ett glas champagne eller något annat från baren, eller stilla hungern med ostron, hummer eller en finburgare. Eller varför inte en lunch?
Sommaröppet

Guldterrassen
Vill du ha vykortsutsikt med kvällssol, då är det till Guldterrassen du ska gå. Den kontinentala terrassen flödar av medelhavskänsla med olivträd, citronträd och fikonträd. Här kan du bland annat beställa in kylt rosévin och olika smårätter.
Sommaröppet

Spumantebaren
I anslutning till matsalen på Strömgatan 14 ligger den pampiga Spumantebaren, som stoltserar med en unik arkitektur och atmosfär. Här serveras italienskt bubbel, antipasto misto och andra italienska delikatesser, och det går även att smaka på hemgjord kaffelikör eller ta en limoncello till kaffet.

Se även Strömterrassen, Guldterrassen

Användarbilder på di Sotto Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från di Sotto av Mimmi S.
  • Bild från di Sotto av Mimmi S.
  • Bild från di Sotto av Mimmi S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
24 aug 2018

I toppklass! För mig finns de inga bättre ställen att vara på än på barerna, restauranger eller se en uppsättning på operan. Atmosfären är så härlig!
Denna gång besökte jag och vännerna brasseriet och tänker for... Visa hela »

5 jun 2018

Otrolig lokal! Återkommer för maten.

17 jun 2015 · Uppdaterad

Satt i ett av "båsen" i matsalen. Helt fantastisk lokal, bland det finaste man kan hitta. Sen jag var här har de bytt koncept, så jag har tagit bort min text om maten (som var bra när jag var där). Ser fram emot ett besök på uteserveringen nästa g... Visa hela »

26 maj 2015

Underbart att man utnyttjar Operans fina lokaler maximalt. Här finns flera olika ställen att välja på, nästa så att det blir svår att bestämma sig. Brasseriet är skönt häng med en liten uteservering nere på gatan och med en inredning i... Visa hela »

24 apr 2022

En blivande klassiker ett mycket säkert kort på Kungliga Operan och återskapad artonhundratarls miljö

6 jun 2016

Underbar lokal, högt i tak, trevlig och inkännande personal. Stämningen är fantastisk. Vi åt sen lunch och maten var jättegod. Det serveras mellanrätter. Minus var kanske att rätterna var lite små med tanke på priset. Likaså drycken. Drinkar... Visa hela »

17 jun 2015

Brasseriet har en underbar miljö inomhus. Det är något med att hänga på operan som får mitt hjärta att fyllas av stolthet. En kan säga att de verkligen börjar på plus. Sen ligger uteserveringen vackert till vid strömmen med utsikt över... Visa hela »

14 dec 2017

Enbart ätit lunch en handfull gånger men gått därifrån mer än nöjd varje gång. Senaste besöket var snudd på femma.

4 apr 2022

Verkligen katastrof, maten var nästan kall och okryddad. Grönsakerna gick inte att skära isär ens med kniv. Välj vilket annat ställe som helst men inte di Sotto!

18 jul 2016

Min bästa lilla bar! Riktigt grymma bartenders som har koll på vad de gör. Servicen är oklanderlig, maten super och man kan aldrig stirra sig mätt på lokalen, spelar ingen roll om du är nere i matsalen eller 'uppe' i baren. Det enda jag önskar ä... Visa hela »

5 aug 2019

Hit går man om man vill lyxa till det perfekt för par

3 nov 2020

Riktigt trevliga cocktails besöker gärna igen för testa på deras mat.

27 okt 2021

Bra service, supergod mat och goda viner.

3 okt 2021

Otroligt dålig så kallad service. Att få sitta en hel måltid utan vin med svar från servitrisen att ”hon måste ta beställningar av andra bord” är undermåligt och rent ut sagt under all kritik. Det räddade inte situationen att hon d... Visa hela »

8 sep 2020

Finns få ställen som alltid levererar som denna

28 feb 2016

Toppenrestaurang! Utsökt mat lagad med kärlek, serviceminded och otroligt trevlig personal och en lokal som för en tillbaka till svunna tider. Kan inte bli mycket bättre!

12 okt 2018

God mat och trevlig personal!!

4 maj 2022