Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Lydmar

4,4 • 18 recensioner
Lydmar

Med tvättäkta vardagsrumskänsla och utsikt över Strömmen lockar Lydmar både stockholmare och internationella gäster till Blasieholmen. Hit hittar du för att äta, dricka och umgås i populär hemmamiljö. Missa inte heller den dolda uteterrassen eller livemusiken under sommaren.

Lydmar är inte minst känt som en av stans mest hemtrevliga och hängvänliga hotellrestauranger, inredd som en kombination av bibliotek och vardagsrum. Restaurangen ligger en trappa upp från entrén och kantas av mjuka läderfåtöljer och bokhyllor fyllda med böcker och spel för den som vill sysselsätta sig efter middagen. Här serveras allt från frukost till middag med såväl franska som amerikanska influenser på menyn, bland annat fransk råbiff och cheeseburgare. På lördagar och söndagar erbjuds brunch, eller Comfort Brunch som de själva kallar det. I baren hittar du cocktails med inriktning på hantverket, och kommer du sent kan du alltid beställa nattamat från à la carte-menyn - köket är öppet fram till 24.30.

En trappa upp döljer sig den stora utomhusterrassen som är en populär sommaroas med utsikt över Strömmen och allt från lunch och middag till AW-häng och drinkar. Terrassen är svår att skymta utifrån, men en riktig pärla när man väl har hittat dit via restaurangen. Men sommarhänget slutar inte här. Utanför entrén på framsidan står både internationella och svenska musiker för livemusik flera kvällar i veckan under sommaren. Om terrassen är Lydmars dolda pärla är framsidan ett minst lika skönt sommarställe för den som både vill synas, höras och njuta av utsikten från Blasieholmshamnen.

Uteserververingen och scenen öppnar den 15 maj.

Se även Lydmar Hotel

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 dec 2014

Fantastisk miljö, bland mina absoluta favoriter i Stockholm. Även uteserveringen (på terrassen) är väldigt trevlig att sitta och äta på under sommaren. Jag har bara ätit här två gånger, och båda gångerna burgare, så jag ska... Visa hela »

6 feb 2018

En klar favorit under de varmare månaderna då man kan sitta med bästa solläge på deras uteservering med utsikt över Stockholm. Tillhör topplistan över bästa uteserveringar!

Listad i: Sommarfavoriter
28 dec 2014

Lydmar är ett ställe som får en att känna sig hemma direkt när man kliver igenom dörren. Jättegod mat i underbar miljö. Hamburgaren är en klassiker och är alltid god.

På sommaren är det trevligt att ta ett glas på terrass... Visa hela »

19 maj 2015 · Uppdaterad

Lydmar är ett ställe som är lika härlig lördag förmiddag, söndag eftermiddag som fredag kväll. Personalen och inredningen skapar vardagsrums-känsla, om ens vardagsrum hade en bar.

25 dec 2014

En favorit hos mig som jag ständigt går tillbaka till. Är man som jag förtjust i både det fransk/svenska köket blir man inte besviken. Jag äter oftast franksråbiff som är en av stans bästa. Sommarens terass är ett måste!

10 mar 2015 · Uppdaterad

En av Stockholms absolut trevligaste barer. Vardagsrumskänsla och samtidigt fräscht. Perfekt komplement till terrassen på sommaren.

Uppdatering maj, 2015:

Var på Lydmar igår med ett större sällskap och alla var väldigt nöjda med resta... Visa hela »

Listad i: Bra barer, Sommar
21 dec 2014

Har varit på Lydmar ett par gånger nu och varje gång mottagits av väldigt trevlig personal. Det är gemytligt med skön hemmakänsla. Menyn är ganska klassisk, senast åt jag som vanligt deras italienska råbiff som är en av mina råbiff-fa... Visa hela »

7 sep 2015

Inredningen är ju magisk - som att slå sig ner i någons lyxiga våning. Även om maten inte skulle vara bra – det är den, men rätt klassisk, inte så nytänkande – så är det värt ett besök enbart för atmosfären. Visa hela »

27 maj 2015

Man bara måste älska hotellbarer. Svårslaget läge med utsikt över slottet. En varm sommardag finns det få ställen som slår Lydmars uteservering.

27 maj 2015

Älskar den här uteserveringen.

10 jul 2015

Jag håller med om mysig och lugn miljö. Bra för sällskap som vill kunna prata utan att behöva skrika. Några i mitt sällskap valde hamburgare och var mycket nöjda. Jag tog det vegetariska alternativet som även var mycket bra. Det som gör att Lydmar... Visa hela »

5 jan 2017

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Jag var där förra sommaren, den 10 augusti, för en konsert på uteplatsen.
Fantastisk plats mycket original.

31 maj 2015

Jag har inte ätit här än men gillar miljön & drinkarna starkt. Kan varmt rekommendera deras terass där jag mer än gärna tar en drink på sommaren. Be gärna bartendern om tips på drinkar utifrån några smaker du gillar så tror ja... Visa hela »

4 jul 2017

Fick med kort varsel bord för 2. Mycket god mat men det som var kvällens absoluta höjdpunkt var den fantastiska service vi fick av vår servitris! Tog tyvärr inte hennes namn, men på detsätt hon tog hand om oss var suveränt! Familjärt, trevligt, glatt oc... Visa hela »

29 dec 2016

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Älska denna plats. Maten är god och atmosfären är över toppen awesome. Mycket cool.

9 dec 2015

Bra mat och proffsig personal. Mysig lokal med lagom många platser. Stundvis lite stimmig.

Maten var fräsch och väl tillagad.

3 aug 2016

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Stora rum, hade drinkar här en lördag kväll, söndag brunch och ice cream och öl på terass en solig tisdag. Lite irriterande servitör andra gången, men god mat

14 okt 2015

Riktig bra och härlig miljö. Maten är riktigt prisvärt.

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2014-06-19

“På Lydmar, med sitt mysiga läge, vill man gärna hänga alla årstider.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2009-09-03

“Smakrik meny på ställe för fest”

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2009-02-18

“Hemtrevlig mix”