Lydmar

Top 100
4,0
37 betyg
Restaurang
Bar
Hemsida
Instagram
Lydmar
4,0
37 betyg
Hemsida
Instagram

Med tvättäkta vardagsrumskänsla och utsikt över Strömmen lockar Lydmar både stockholmare och internationella gäster till Blasieholmen. Hit hittar du för att äta, dricka och umgås i populär hemmamiljö. Missa inte heller den dolda uteterrassen eller livemusiken under sommaren. 

Lydmar är inte minst känt som en av stans mest hemtrevliga och hängvänliga hotellrestauranger, inredd som en kombination av bibliotek och vardagsrum. Restaurangen ligger en trappa upp från entrén och kantas av mjuka läderfåtöljer och bokhyllor fyllda med böcker och spel för den som vill sysselsätta sig efter middagen. Här serveras allt från frukost till middag med såväl franska som amerikanska influenser på menyn, bland annat fransk råbiff och cheeseburgare. På lördagar och söndagar erbjuds brunch, eller Comfort Brunch som de själva kallar det. I baren hittar du cocktails med inriktning på hantverket, och kommer du sent kan du alltid beställa nattamat från à la carte-menyn - köket är öppet fram till 24.30.

En trappa upp döljer sig den stora utomhusterrassen som är en populär sommaroas med utsikt över Strömmen och allt från lunch och middag till AW-häng och drinkar. Terrassen är svår att skymta utifrån, men en riktig pärla när man väl har hittat dit via restaurangen. Men sommarhänget slutar inte här. Utanför entrén på framsidan står både internationella och svenska musiker för livemusik flera kvällar i veckan under sommaren. Om terrassen är Lydmars dolda pärla är framsidan ett minst lika skönt sommarställe för den som både vill synas, höras och njuta av utsikten från Blasieholmshamnen.

Föreslå ändringar

Recensioner av Lydmar

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 feb 2019

Var där på söndagslunch men min kära far. Superhärlig inredning och god mat. Pappa tyckte det var för högljutt, något som jag tyckte var en stämninghöjare.

21 dec 2014

Fantastisk miljö, bland mina absoluta favoriter i Stockholm. Även uteserveringen (på terrassen) är väldigt trevlig att sitta och äta på under sommaren. Jag har bara ätit här två gånger, och båda gångerna burgare, så jag ska... Visa hela »

14 maj 2023

14/5 2023!
Med 23🌡️ idag så är det riktigt härligt att parkera arslet på en av deras generösa och djupa lounge sofforna ute på deras sommar uteplats och svalka sig med ett glas bubblande champagne 🥂
Att blicka över slottet och andra maffiga byggnader so... Visa hela »

27 jan 2020

Käkade brunch här med päronen efter besök på Moderna Museet. Vi kom vid ca kl 13 en lördag och fick ett bord med riktigt sköna fåtöljer! Det var som att sjunka ner hemma i vardagsrummet. Farsan tyckte ljudnivån var lite hög pga DJ men accepta... Visa hela »

27 okt 2018

Lydmar restaurang är grym.
Var där en lördag nyligen och åt middag med min kille. Vi gillar att sitta i sköna fåtöljer och det finns det mycket av på Lydmar, som gjort för flera timmars häng. Vi åt lite snacks till
drinken- Marinera... Visa hela »

3 maj 2022

Svårslagen terrass under sommarmånaderna. Maten som serveras håller bra klass och bemötandet har i mina fall alltid varit trevligt.

21 nov 2021

Lydmar är en gammal klassiker jag inte besökt på flera år, men allt är sig likt. Mysig lokal som känns som ett vardagsrum, med bokhyllor och fotöljer. Var här på brunch som bestod av en egg benedict med lax. Det var absolut gott, och spec pommesen som... Visa hela »

21 dec 2014

Har varit på Lydmar ett par gånger nu och varje gång mottagits av väldigt trevlig personal. Det är gemytligt med skön hemmakänsla. Menyn är ganska klassisk, senast åt jag som vanligt deras italienska råbiff som är en av mina råbiff-fa... Visa hela »

28 dec 2014

Lydmar är ett ställe som får en att känna sig hemma direkt när man kliver igenom dörren. Jättegod mat i underbar miljö. Hamburgaren är en klassiker och är alltid god.
På sommaren är det trevligt att ta ett glas på terrassen oc... Visa hela »

6 nov 2018

Jag älskar deras innergård. Sagolik och undangömd. Medelhavsinspirerat och romantiskt. Maten är ok, smakar som det bör, inget man ramlar av stolen för och klart överprisad, vilket antyder att du egentligen betalar för den lyxiga atmosfären.
Skön... Visa hela »

Listad i: Uteservering
14 maj 2020

Har än så länge bara ätit på terrassen som är öppen på sommaren. Överraskad över hur lugn och fantastiskt trevligt det är där givet hur fullt uteserveringen vid entren alltid är (vilken också är trevlig). Den känns s... Visa hela »

Listad i: Favourites
19 maj 2015 · Uppdaterad

Lydmar är ett ställe som är lika härlig lördag förmiddag, söndag eftermiddag som fredag kväll. Personalen och inredningen skapar vardagsrums-känsla, om ens vardagsrum hade en bar.

10 mar 2015 · Uppdaterad

Uppdatering 2023: fortfarande en härlig uteservering men det är lite stökigare och priserna i baren är lite väl tilltagna. Har jag blivit gubbe? 90kr för knappt 30cl öl känns sådär.

En av Stockholms absolut trevligaste barer. Vardagsrumskä... Visa hela »

Listad i: Sommar, 🥃 Bra barer
6 feb 2018

En klar favorit under de varmare månaderna då man kan sitta med bästa solläge på deras uteservering med utsikt över Stockholm. Tillhör topplistan över bästa uteserveringar!

25 dec 2014

En favorit hos mig som jag ständigt går tillbaka till. Är man som jag förtjust i både det fransk/svenska köket blir man inte besviken. Jag äter oftast franksråbiff som är en av stans bästa. Sommarens terass är ett måste!

7 sep 2015

Inredningen är ju magisk - som att slå sig ner i någons lyxiga våning. Även om maten inte skulle vara bra – det är den, men rätt klassisk, inte så nytänkande – så är det värt ett besök enbart för atmosfären. Visa hela »

12 aug 2021

Inte de största portionerna, men maten är riktigt bra. Underbar matjestårta, tonfisktartar och ”brulle” höll nära högsta klass vid senaste besöket

31 maj 2015

Jag har inte ätit här än men gillar miljön & drinkarna starkt. Kan varmt rekommendera deras terass där jag mer än gärna tar en drink på sommaren. Be gärna bartendern om tips på drinkar utifrån några smaker du gillar så tror ja... Visa hela »

10 apr 2019

Gillar verkligen känslan man får av att gå in i någons vardagsrum. Maten är helt ok men anledningen att jag går hit är för att de spelar härlig musik under hela kvällen (inte bara sent) och den mysiga hemma-hos-stämningen.

27 maj 2015

Man bara måste älska hotellbarer. Svårslaget läge med utsikt över slottet. En varm sommardag finns det få ställen som slår Lydmars uteservering.

Sida 1 av 2