Recension av Byn Crêperie & Ciderie – av Agnes L.

Under en period i livet så hängde jag just i korsningen Torsgatan/Rödabergsgatan så då var jag en del på Byn. Att komma tillbaka ett par år senare är roligt men inte mycket har hänt. Nu en vecka senare så känner jag fortfarande doften/lukten av matos på min jacka precis som förr.

Om du vill äta lunch så kom tidigt då det trillar in mycket folk redan runt 11.40. Se till att beställa först innan du tar bord, det är reglerna och dessa bör följas. Jag förstår det eftersom det bara är en person som sköter kassan och serveringen men ett leende är aldrig fel. Jag frågade också om det var någon hon kunde rekommendera och fick svaret att alla är goda. Nåväl, alla har vi en dålig dag.

Jag valde en galette med halstrad tonfisk mest eftersom den lockade med att serveras med tryffelmajonnäs och jag är svag för det. Mitt sällskap tog lax och även den såg fin ut. Vi fick ett bord vid fönstret men lokalen och i sig är handla mörk. Sköna lite udda detaljer här och var, som en skattkarta att upptäcka. På ovanvåningen har de den berömda Ciderbaren och hit går jag gärna en kall dag och låtsas att jag är i Normandie.

Min galette var tunn och fin med fräscha grönsaker, god tryffelmajonnäs och något översteg tonfisk. För 125kr inklusive kaffe känns det okej prisvärt men jag kommer inte ta omvägar för att gå hit igen.

Vill du däremot ses på en cider snart så säg till.