Recension av Coco & Carmen (dublett) – av Agnes L.

Kvarterskrogar som legat på samma plats längre än jag själv funnits till och som fortfarande håller fanan högt är något värt att applådera. Coco & Carmen är ett sånt ställe. Ända sedan Mela gav fem stjärnor har det funnits som ett brännande bokmärke men det var först i samband med en lunch med det nordiska teamet som jag äntligen fick möjligheten att äta lunch.

Lokalen är ljus och har runt 50 platser i de främre rummen. Jag är fortfarande osäker på om det finns ett rum till. Vanligtvis hade jag nyfiket tittat efter men nu blev det inte så.

Menyn är uppbyggd av några dagens och en fast meny med allt från omeletter till sallader. Jag är svag för blodpudding så när en av dagens rätter var just det var valet enkelt.

In kommer en rejäl portion blodpudding med krispigt fläsk, syrligt söta lingon, bakade äpplen och smör. Vassa Eggen har legat i topp när det kommer till blodpudding men nu har de fått en värdig motståndare här. Knaprig utsida och krämig insida med lite textur utan att falla sönder i bitar. Jag erbjöd hela teamet att smaka och alla förvånades över hur gott det var. Övriga rätter runt bordet såg även de fina ut i form av sallader, fisk och en omelett jag gärna provar nästa gång.

Servicen var rapp och proffsig och det var nästan tomt i lokalen då vi åt en sen lunch. Hur det ser ut klockan 12 är oklart men eftersom de legat på samma plats över 30 år så skulle jag inte chansa utan boka.

Coco & Carmen har helt klart seglat upp som en favorit för en klassisk lunch på Östermalm och bokmärket får ligga kvar och bränna till nästa gång.